العالم ـ اروپا
«املی ثورنبری» در نشست فوقالعاده با وزیر امور خارجه دولت گفت: عدم هماهنگی بینالمللی برای مقابله با کووید۱۹ واقعا تکان دهنده بوده است. اما جای تعجب ندارد که طبق اذعان دولت آلمان، رهبر جهان آزاد (دونالد ترامپ) پول زیادی را پیشنهاد کرد تا اطمینان حاصل کند واکسنی که در برای مداوای کرونا در حال ساخت است تنها در اختیار آمریکا قرار گیرد.
وی سپس این سوال را مطرح کرد که آیا وزیر امور خارجه موافق است که واکنش دونالد ترامپ به این حادثه چیزی جز اقدام شرم آور نبوده است؟
در روزهای گذشته خبری منتشر شده بود در این باره که یک شرکت دارویی در شهر توبینگن آلمان در زمینه تولید واکسن و مقابله با ویروس کرونا پیشرفتهایی داشته و به نتایج خوبی رسیده است. روز یکشنبه نیز خبر دیگری در این باره توجهها را به خود جلب کرد که بر پایه آن رئیس جمهوری آمریکا تلاش میکند با صرف و وعده مبالغی هنگفت به کارکنان این شرکت به نام CureVac، حق انحصاری دارو/واکسن ضدکرونا را به دست آورد.
کریستوف هتیچ، مدیرعامل این شرکت، به روزنامه "مانهایمر مورگن" گفته است، CureVac به دنبال ساخت واکسن برای تمامی جهان است و نه فقط برای برخی کشورها.
این شرکت دارویی از ماه ژانویه در حال تحقیق بر روی واکسن ضد ویروس جدید کروناست. هیتچ گفته است که این شرکت از کارمندان خود و مقر شرکت در آلمان، دست نمیکشد.
دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ به سوال مطرح شده عنوان کرد که با اقدام هماهنگ بینالمللی برای مقابله با کرونا موافق است. او با این حال مدعی شد که انتقاد از رئیس جمهوری آمریکا در این برهه حساس راه به جایی نمیبرد.
ثورنبری در پاسخ تصریح کرد که مدیریت رئیس جمهوری آمریکا در خصوص تحولات بینالمللی همواره غیرعادی بوده است. وی یادآور شد که ترامپ ابتدا ویروس کرونا را یک شوخی خواند، آن را آنفلوآنزای فصل زمان دانست و دستورالعملهای بهداشتی را نادیده گرفت. او اینک آن را یک ویروس خارجی خوانده، چین را منشاء و اروپا را مقصر شیوع آن میداند و هیچ مسئولیتی در قبال آن را نمیپذیرد.
وزیر خارجه کابینه در سایه رفتار رئیس جمهوری آمریکا در رابطه با این بحران را قابل پیشبینی و شرم آور توصیف کرد.
به گزارش ایرنا، ترامپ که منشأ شیوع کرونا در آمریکا را مسافران اروپایی میداند، چهارشنبه گذشته اعلام کرده بود که اتباع همه کشورهای اروپایی به جز انگلیس و ایرلند تا ۳۰ روز از مسافرت به آمریکا ممنوع میشوند. با افزایش آمار ابتلا در انگلیس و ایرلند وی اعلام کرد که این استثنا هم لغو میشود.
رییس جمهوری آمریکا، منشا ابتدایی کووید-۱۹ را چین معرفی کرده و گفته بود که این ویروس از این کشور به جهان گسترش یافت.
اظهارات ترامپ در شرایطی است که از ابتدا سعی کرد این مساله را کم اهمیت جلوه دهد، اما با شیوع این بیماری در ایالات متحده و سقوط بیسابقه بازار سهام، به ناچار دست به کار شد.
تاکنون در آمریکا ابتلای ۴ هزار و ۷۴۴ نفر به ویروس کووید۱۹ تایید شده و ۹۳ نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.