العالم ـ گزارش
شیوع ویروس کرونا در آمریکا مطابق پیش بینی های صورت گرفته، به سرعت شتاب گرفته به گونه ای که گفته می شوتد تا پایان ماه جاری میلادی (مارس) یعنی حدود 4 روز دیگر، تعداد مبتلایان به این ویروس در آمریکا از چین و ایتالیا هم پیشی خواهد گرفت و در رتبه نخست جهان خواهد ایستاد.
آخرین خبرهای رسیده از ایتالیا مطابق اعلام مقامات این کشور حاکی است که تا روز چهارشنبه (6 فرودین ماه 1399) با مرگ 683 نفر دیگر در این کشور به خاطر ابتلا به کرونا، شمار قربانیان در این کشور به 7503 نفر رسیده است. همچنین ابتلا به کرونای 5210 نفر دیگر در این کشور مثبت اعلام شده و مجموع مبتلایان به کرونا در ایتالیا به 74386 نفر رسیده است.
اما افزایش شمار مبتلایان به کرونا در کشور 320 میلیون نفری آمریکا در حالی است که به نیمی از مردم این کشور فرمان قرنطینه خانگی صادر شده است.
در این بین رفتارهای برخی شهروندان در شرایط حاکم شدن وحشت ناشی از شیوع کرونا سبب شد که پلیس در ایالت میسوری مرد جوانی را به اتهام تهدید تروریستی بازداشت کند او در یک فروشگاه شروع به لیسیدن اجناس و سپس ویدیو این کار را در توییتر منتشر کرده بود. فرد دیگری هم در نیوجرسی که به صورت کارمند یک فروشگاه مواد غذایی سرفه کرده و او را ترسانده بود که به ویروس کرونا مبتلاست، بازداشت شد.
شرایط بد آمریکا ناشی از اپیدمی کرونا به گونه ای است که مقامات در نیویورک در حال احداث سردخانههای بزرگ برای جا دادن اجساد قربانیان این ویروس هستند.
در چنین شرایطی که همه کشورها مردم را به ماندن درخانه و قرنطینه توصیه می کنند، استیو هیلتون مجری شبکه خبری فاکس نیوز که پیشتر مشاور دیوید کامرون نخستوزیر وقت انگلیس بود، با انتشار گزارشی عجیب هشدار داده که سقوط اقتصادی میتواند خودش به مرگ و مشقت اجتناب ناپذیر عدهای منجر شود و این که درمان میتواند بدتر از بیماری باشد.
به دنبال این گزارش گفته می شود که ترامپ تحت تاثیر این مطالب، توییتی درخصوص بازگشت آمریکایی ها برسرکارهای شان منتشر کرده با این مضمون که "ما نمیتوانیم اجازه بدهیم درمان، بدتر از خود مشکل باشد. در پایان این دوره 15 روزه، تصمیم میگیریم که به چه سمتی میخواهیم برویم."
دوره 15 روزه ای که رئیسجمهور آمریکا از آن یاد می کند، از روز 16 مارس آغاز شده است یعنی از زمانی که کاخ سفید توصیههای مرکز مهار و پیشگیری بیماریها "سیدیسی" را اعلام و همه آمریکاییها را تشویق کرد تا حد ممکن از خانه کار کنند و تجمعات را به گروههای کمتر از 10 نفر محدود نمایند.
هفته پیش استیو منوچین، وزیر دارایی آمریکا، پیشبینی کرد که بیکاری در این کشور به ۲۰ درصد برسد. گفته می شود شمار افراد بیکار شده در آمریکا تنها در یک هفته گذشته به رقمی میلیونی است. در همین حال براساس گزارش موسسه گلدمن سکس، تولید ناخالص داخلی آمریکا در سهماهه دوم سال جاری میلادی تا ۲۴ درصد کمتر خواهد شد و به این ترتیب رکورد کاهش قبلی را که ۱۰ درصد و در سال ۱۹۵۸ بود، خواهد شکست.
حالا در چنین شرایطی به نظر می رسد که با توجه به توئیت های ترامپ و برخی سخنان مقامات این کشور، سیاست مداران آمریکایی در مواجهه با دو راهی فروپاشی نظام کاپیتالیستی غربی و حفظ جان شهروندان، بر حفظ ساختار کاپیتالیستی و جلوگیری از فروپاشی اقتصادی گرایش دارند.
نویسنده: احمد نیکنام