آیا تحرکات ترکیه در سوریه به جنگ فراگیر می انجامد؟

آیا تحرکات ترکیه در سوریه به جنگ فراگیر می انجامد؟
سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 - 15:14

با ادامه درگیری های منطقه ای و بین المللی بر سر شمال سوریه و با وجود پیروزی های استراتژیک ارتش سوریه و هم پیمانانش و شکست گروه های تروریستی و حامیانشان در این منطقه، ترورویست ها با اجرای عملیات هایی سعی می کنند به درگیری های جاری در منطقه که از دو ماه پیش در جریان است دامن بزنند.

العالم - کشکول

گروه های تروریستی وابسته به القاعده - که توافق مسکو بین رهبران ترکیه و روسیه بر سر مناطق کاهش تنش را قبول ندارند – به مواضع ارتش سوریه در محور شهرک الطنجره در سهل الغاب واقع در شمال غرب حماه حمله کردند.

یک منبع نظامی سوری اعلام کرد: "گروه های تروریستی مسلح به فرماندهی گروه های موسوم به حراس الدین و حزب اسلامی ترکستان با حرکت به سمت یکی از پاسگاه های نظامی در روستای الطنجره در منطقه الغاب شمالی، این پاسگاه را با خمپاره و مسلسل های سنگین و متوسط زیر آتش گرفتند. در این حمله نیروهای مستقر در پاسگاه به منظور کاهش تلفات ناچار به تخلیه آن شدند."

این منبع افزود: "ارتش بلافاصله عملیات ضد حمله را آغاز کرد. این عملیات تا بامداد ادامه داشت. در این عملیات نیروهای ما پاسگاه را بازپس گرفته و پس از وارد کردن خسارات و تلفات سنگین، مهاجمان را وادار به عقب نشینی کردند. در این درگیری سنگین شماری از نیروهای ارتش نیز به شهادت رسیده یا مجروح شدند".

منابع مختلفی نیز گفته اند تروریست ها در این حمله از خطوط امدادی استفاده کردند که به طور کامل توسط ارتش ترکیه تأمین شده بود. یکی از خطوط بزرگراه بین المللی حلب – لاذقیه در غرب ادلب بود.

این سلسله حمله ها به گفته تحلیلگران در دمشق، حکایت از آن دارد که کنترل اوضاع از دست ترکیه خارج شده است و چنانچه این کشور به نتایج نشست مسکو پایبند نباشد احتمال وقوع درگیری گسترده بسیار زیاد است. این اولین باری نیست که تروریست ها طی روزهای گذشته در حومه ادلب و حماه دست به حمله می زنند، زیرا روند تنش و درگیری همزمان با ورود گشتی های مشترک روسیه و ترکیه به اطراف اریحا شدت گرفته است.

همزمان، جبهه سراقب نیز به دنبال بازداشت شماری از عناصر مسلح – که وارد محدوده تحت کنترل ارتش سوریه شده بودند – ناآرام شد.

تحلیلگران معتقدند اطلاعات موجود نشان می دهد که چنانچه طرف ترک نتواند به تعهدات خود در قبال توافق مسکو و سوچی پایبند باشد، گریزی از جنگ نخواهد بود و ارتش سوریه خود را برای هر گونه احتمالی برای تأمین امنیت مناطق مجاور جاده بین المللی حلب – لاذقیه از مسیر جنوب آماده کرده است.

دمشق آنکارا را مسئول حملات گروه های تروریستی می داند چرا که ترکیه طرف توافق مسکو و یکی از کشورهای ضمانت کننده اجرای توافق های آستانه است. طبق توافق های آستانه این منطقه بخشی از مناطق کاهش تنش است.

در همین راستا "ریزان حدو"، نویسنده و کارشناس سیاسی سوری می گوید: "این حمله به منظور افزایش فشار بر دولت سوریه و پایگاه مردمی آن و تمرکز بر گروه موسوم به حراس الدین به عنوان گروه تروریستی صورت گرفته است. در این راستا تلاش می شود هیئت تحریر الشام یک گروه میانه رو قلمداد شود که می توان از آن برای کنترل اوضاع در ادلب و مهار گروه های افراطی استفاده کرد."

وی معتقد است این حمله در واقع تلاشی است برای مهار خشم توده هواداران گروه های تروریستی که سازمان جاسوسی ترکیه به آنها وعده داده است که روستاها و مناطقی درحومه حلب و حومه ادلب را که ارتش سوریه آزاد کرده است، دوباره اشغال خواهد کرد.

این نویسنده تصریح می کند که این حمله ها در واقع تجاوز ترکیه در منطقه است که توسط مزدوران این کشور انجام شده است. سازمان جاسوسی ترکیه در واقع کنترل این گروه های تروریستی را بر عهده دارد و اگر موافقت و برنامه ریزی این سازمان نبود، غیر ممکن بود که این گروه ها بتوانند دست به چنین حمله ای بزنند.

پربیننده ترین خبرها