العالم- نظرکده
این کارشناسان خاطرنشان کردند، سخنان آیتالله سیدعلی خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان استقبال از "مصطفی الکاظمی" نخستوزیر عراق، خطاب به آمریکا و همپیمانان منطقهای آن بود به این معنا که امکان توافق، سازگاری، یا مماشات و یا موافقت با ماندن نیروهای اشغالگر آمریکایی و همپیمانان در عراق وجود ندارد.
برخی تحلیلگران سیاسی میگویند، منطقه غرب آسیا از زمان آمدن نیروهای آمریکایی به عراق در سال 2003 روی آرامش و ثبات ندیده است؛ چرا که آمریکا سعی در ایجاد اختلافات قومی و فرقهای دارد و تمامی جنگها در این منطقه به خاطر ادامه حضور این نیروها و گسترش نفوذشان در منطقه به راه افتاده است.
این تحلیلگران خاطرنشان کردند، اولین کشوری که از نظام سیاسی جدید در عراق از سال 2003 تا به امروز استقبال و از تداوم آن حمایت میکند، جمهوری اسلامی ایران است. همانطور که مصطفی الکاظمی نیز در جریان دیدارهای اخیرش در تهران به این امر اذعان کرد و یادآور شد که ایران اولین کشوری بود که به کمک به عراق شتافت و با ارائه تسلیحات و با تمام امکانات خود از عراق در امر مبارزه با داعش حمایت کرد، افزون بر این، این دو کشور مشترکات تاریخی دارند.
آنها همچنین تأکید میکنند که آمریکا با تحمیل سهمیهبندیهای سیاسی در قانون اساسی عراق باعث ایجاد دودستگی در این کشور شده است. به گفته این کارشناسان، خروج نیروهای آمریکا خواسته ملی عراقیهاست.
این کارشناسان هشدار دادند که آمریکاییها در تلاشند با بهرهبرداری از ناامیدی مردم عراقی، خودشان را ناجی معرفی کنند.