العالم ـ آسیا
به نوشته این روزنامه ژاپنی، چین و ایران که با ایالات متحده درگیر هستند در قالب این برنامه، فواصل اقتصادی و نظامی خود را کاهش می دهند و اگر محتوای این برنامه که می توان آن را «توافق ضد آمریکایی» نامید به واقعیت تبدیل شود این امکان وجود دارد که روابط بین دو کشور و ایالات متحده بیشتر خراب شود.
این گزارش با اشاره به اینکه چین در قالب این برنامه حدود ۴۰۰ میلیارد دلار در زمینه های مختلف از جمله بنادر، راه آهن و سیستم های ارتباطی سیار نسل پنجم (۵G) طی ۲۵ سال آینده در ایران هزینه خواهد کرد، نوشته است: همکاری های دو کشور همچنین شامل آموزش نظامی مشترک، توسعه مشترک اسلحه و به اشتراک گذاری اطلاعات است.
روزنامه توکیو با بیان اینکه ایالات متحده تحریم هایی مانند ممنوعیت صادرات نفتی علیه ایران اعمال کرده است، خاطرنشان کرده، اگر چین واردات نفت از ایران را از سر بگیرد تنش ها میان آمریکا و این کشور افزایش خواهد یافت.
این گزارش با یاداوری اینکه این توافق نامه برای اولین بار هنگام سفر «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین از ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی مطرح شد، نوشت: ایران همچنین یک پایگاه مهم برای طرح «یک کمربند یک جاده» است و اگر این برنامه به نتیجه برسد یک دستاورد دیپلماتیک عالی برای دو کشور خواهد بود.
به گزارش ایرنا، در همین حال یک کارشناس حوزه چین در خاورمیانه به این روزنامه گفته است: اکنون روابط ایالات متحده آمریکا و چین نسبت به قبل بسیار بدتر شده است و چین دیگر نگران آسیب دیدن روبطش با ایالات متحده نیست.
توکیو در ادامه با اشاره به واکنش های مثبت و منفی در داخل و خارج از ایران به این برنامه نوشته است با این حال اجرایی شدن این برنامه چون نیاز به تصویب مجلس دارد کار مشکلی است.