العالم ـ ایران ـ سیاسی
اوراسیا تایمز در گزارش خود نوشت: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از زمان تصمیم به خروج از برجام در سال ۲۰۱۸ و اعمال تحریمها همواره تلاش کرد مانعی در مسیر ایران به سمت توسعه ایجاد کند.
ایران درحالی که شاهد محدودیتهایی در زمینه واردات و صادرات تجهیزات دفاعی بوده است اما این توانایی را در درون کشور پیدا کرده که ظرفیتهای دفاعی را بخصوص در زمینه فناوری پهپادی ارتقا دهد.
سایت خبری-تحلیلی آسیایی "اوراسیا تایمز" افزود: ایران به تازگی جدیدترین نمونه پهپاد مهاجر-۶ را رونمایی کرده است. به گفته "دیوید اکس" تحلیلگر دفاعی نباید این پهپاد را صرفا بر اساس ظاهر ارزیابی کرد.
وی میگوید این پهپاد جدید بر اساس ظاهر ساده و فایبرگلاس خود، شاید به نظر برسد که پیچیده نیست اما حتی یک پهپاد غیرپیچیده هم در صورتی که به شکل صحیح و در تعداد کافی مورد استفاده قرار گیرد میتواند تهدیداتی را متوجه نیروهای دشمن سازد.
پهپاد کیان هم سال گذشته طی مراسم رسمی در تهران رونمایی شد و مقامات دفاعی گفتهاند که این پهپاد میتواند بیش از ۶۰۰ مایل و تا ارتفاع ۱۵ هزار فوتی پرواز کند.
بر اساس این گزارش، ایران پیش از این نیز تعدادی از پهپادها را به نمایش گذشته بود از جمله پهپاد "مبین" که میتواند تا ارتفاع ۴۵ هزار فوت و به مدت ۴۵ دقیقه پرواز کند. مقامات ایران میگویند این پهپادها و دیگر نمونههای مشابه نقش مهمی در دفاع از مرزها در برابر تهدیدات دارند.
به گفته "ست جی. فرانتسمان" مدیر اجرایی مرکز خاورمیانه برای گزارش و تحلیل، ایران اکنون به یک ابرقدرت پهپادی در زمینه ساخت این تسلیحات تبدیل شده است. وی گفت: من به این نتیجه رسیدهام که ایران با توجه به توسعه شاخه پهپادی در سالهای اخیر به یک ابرقدرت پهپادی تبدیل شده است.
ایران برنامه ساخت پهپاد را زمان جنگ با عراق با پهپادهایی مانند "مهاجر" و "ابابیل" شروع کرد.
به گزارش ایرنا، "توماس هاردینگ" خبرنگار مقیم لندن در یادداشتی این مساله را توضیح میدهد که ایران چطور تحت فشارهای خارجی موفق شد فناوری ساخت پهپاد را توسعه بدهد.
وی معتقد است: مساله جالب این است که تحریمها ایران را وادار ساخت که عمدتا از طریق مهندسی معکوس روی تجهیزاتی که از طریق بازار آزاد یا راههای دیگر به دست آورد، صنعت پهپادی موفق خود را توسعه دهد.
هاردینگ افزود: ایران با این صنعت به بازیگری جدی در جنگهای بدون سرباز تبدیل شده است.
به نوشته اوراسیا تایمز، ایران با توجه به پیشرفت های حاصل شده توانسته کنار آمریکا، انگلیس، ترکیه و اسراییل که یکی از ابرقدرتهای پهپادی محسوب میشوند، قرار گیرد اما هند در این زمینه عقب مانده است.