روسیه و آمریکا؛ تعامل یا تقابل؟!

پنج‌شنبه 4 دی 1399
16:14
روسیه و آمریکا؛ تعامل یا تقابل؟! برخی کارشناسان سیاسی بر این باورند که روابط مسکو و واشنگتن در دوره بایدن بحرانی خواهد شد در حالی که برخی دیگر معتقدند که منافع مشترک بین دو کشور آنها را ناچار به توافق خواهد کرد.

العالم - نظرکده

یک استاد روابط بین الملل معتقد است که دولت بایدن رویکردی منفی در روابط با روسیه در پیش خواهد گرفت.

وی می گوید که جو بایدن در پاسخ به سئوالی درباره متهم شدن روسیه به حمله سایبری به آژانس های دولتی فدرال آمریکا گفته است: "حساب پس خواهند داد". اما سرگی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه در پاسخ به وی گفته است: "روسیه انتظار اتفاق خوبی از سوی بایدن را نخواهد داشت." این در حالی است که بایدن هنوز به طور رسمی زمام قدرت را در آمریکا به دست نگرفته است.

این استاد می افزاید: اظهارات بایدن در تبلیغات انتخاباتی اش هم به طور اجمالی در قبال روسیه منفی بود کما اینکه انتخاب شخصی مثل آنتونی بلینکن به عنوان وزیر امور خارجه، به خودی خود اقدامی ضد روسی به شمار می رود زیرا بلینکن به مواضع افراطی ضد روس معروف است.

کارشناسان سیاسی پیش بینی می کنند که آمریکا تحریم های اقتصادی علیه سازمان جاسوسی روسیه و نهادها و بازرگانان وابسته به پوتین، رئیس جمهور این کشور وضع کند.

دیپلمات های سابق روس با انتقاد از این اتهام گفته اند که این حمله، کار دستگاه های مستقل بوده که به هیچ کشوری وابسته نیستند.

آنها گفته اند که روسیه هم در معرض حمله های مشابه قرار گرفته است و خود قربانی این حمله هاست؛ گاهی موفق به دفع این حمله ها شده است و گاهی موفق نشده است.

آنها گفته اند هدف تحریم های آمریکا علیه روسیه، طرف های نظامی نیست بلکه نهادها و دستگاه های مدنی مثل شرکت هواپیمایی ایرکوت است که دستاوردها و موفقیت های چشمگیری در زمینه اختراع انواع جدیدی از هواپیماهای مسافربری داشته است.

کارشناسان مسائل آمریکا گفته اند که بایدن از سال 2001 تا کنون حتی یک جمله مثبت درباره روسیه نداشته است. با این حال زمینه هایی هستند که می توانند بهانه ای برای همکاری بین دو کشور باشند؛ به عنوان مثال می توان به مذاکره درباره از سر گیری پیمان استارت در فوریه و تمایل دو طرف به تمدید این پیمان به رغم همه خصومت های متقابل اشاره کرد.

این استاد همچنین پیش بینی کرده است که برخی طرف های داخلی در آمریکا سعی می کنند با مشکل تراشی با روسیه، دولت بایدن را وادار به اتخاذ رویکردهای خاصی کنند. وی البته تأکید می کند که تا این لحظه نشانه ای دال بر وقوع تنش بین دو کشور مشاهده نشده است.

دیپلمات های روس معتقدند که این کشور دشمنی را با دشمنی پاسخ خواهد داد و اگر آمریکا سیاست خصمانه ای در پیش بگیرد باید انتظار سیاست مشابه از سوی روسیه را داشته باشد.

کارشناسان سیاسی با اشاره به حکایت مشهور کاهش مصرف الکل در روسیه و افزایش آن در آمریکا، آن را نشانه فراز و فرود در روابط دو کشور می دانند.

0% ...

آخرین اخبار

پیام تبریک عراقچی به مناسبت روز استقلال پاکستان


حماس: اجرای مرحله دوم توافق، مشروط به خروج کامل نیروهای اشغالگر از غزه است


توقف تجاوزها به جنوب، شرط لبنان برای تداوم مذاکرات با رژیم صهیونیستی


فرانسه در محاصره آتش؛ تخلیه ۵۲۵ نفر در پی گسترش حریق‌های جنگلی


چرا شهرک قصره هدف حملات شهرک‌نشینان قرار دارد؟


پزشکیان: منافع مشترک تهران و اسلام‌آباد بیش از پیش به یکدیگر گره خورده است


رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان؛ تداوم تخریب و تلاش برای تثبیت اشغالگری + ویدئو


پولیتیکو: مقام‌های دولت ترامپ به بن‌بست در قبال ایران اذعان دارند


موج تازه آتش‌سوزی در انگلیس همزمان با گرم‌ترین روز سال


سفیر ایران: نقطه عطف جدیدی در روابط تهران و اسلام آباد برای تعمیق همکاری‌ها آغاز شده است