هزینه‌های برگزیت برای دانشجویان اروپایی/ پیچیده شدن وضعیت ۱۵۰ هزار دانشجوی اروپایی در دانشگاه‌های بریتانیا

هزینه‌های برگزیت برای دانشجویان اروپایی/ پیچیده شدن وضعیت ۱۵۰ هزار دانشجوی اروپایی در دانشگاه‌های بریتانیا
جمعه 5 دی 1399 - 15:33

انگلیس به عنوان بخشی از توافق‌نامه پسابرگزیت که روز پنجشنبه میان لندن و اتحادیه اروپا امضا شد، اعلام کرد که به استناد مسائل هزینه‌ای، از برنامه «اراسموس - Erasmus» شامل اعطای بورس تحصیلی در اتحادیه اروپا به دانشجویان خارجی، صرف‌نظر می‌کند.

العالم ـ اروپا

این تصمیم باعث تاسف دانشجویان شد و آنها بناچار باید هزینه کامل ثبت‌نام در دانشگاه‌ها را پرداخت کنند.

اراسموس برنامه بورس آموزشی تحت حمایت اتحادیه اروپاست که با هدف سازمان‌دهی تبادل دانشجو بین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی اروپا و دیگر نقاط جهان راه اندازی شده است.

در سال ۱۹۸۷ اتحادیه اروپا برنامه‌ای را تدوین کرد که در آن دانشگاه‌های اروپایی باید با اعطای بورس‌های تحصیلی نیروی انسانی جوان از کشورهای غیر اروپایی جذب کنند.

به گزارش روز جمعه تارنمای رادیو بین‌المللی فرانسه، پس از ۱۰ ماه انتظار و چهار سال مذاکرات دشوار، بالاخره اتحادیه اروپا و انگلیس روز پنجشنبه موفق به امضای توافق تجاری حاکم بر روابط این دو پس از برگزیت شدند؛ در این چارچوب، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس نیز اعلام کرد که کشورش برنامه تبادل اراسموس اروپا را کنار می‌گذارد.
او با دشوار خواندن چنین تصمیمی گفت: اگر چه میزبانی از دانشجویان اروپایی چیز شگفت‌انگیزی است اما با این وجود، این برنامه انگلیس را متحمل هزینه‌های گران می‌کند.

رادیو بین‌المللی فرانسه افزود: رئیس دولت محافظه کار، یک برنامه ملی را که به دانشجویان انگلیسی اجازه تحصیل در «بهترین دانشگاه‌ها» در سراسر جهان و نه فقط اروپا را می‌دهد، اعلام کرده است. نام این برنامه « آلن تورینگ - Alan Turing» برگرفته از نام Alan Mathison Turing ریاضیدان معروف انگلیسی است.

با خروج بریتانیا از برنامه اراسموس آینده دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های این کشور نامعلوم است؛ هم‌اینک حدود ۱۵۰ هزار دانشجوی اروپایی در دانشگاه‌های بریتانیا مشغول به تحصیل هستند که پس از این تصمیم هزینه‌ها برای آنها گران‌تر و پیچیده‌تر خواهد بود.
در این ارتباط، «میشل بارنیه - Michel Barnier» مذاکره‌کننده اروپایی با ابراز تاسف از چنین تصمیمی از دولت بریتانیا خواست تا در خصوص راه‌حل جایگزینی اجرایی خود شفاف‌سازی کند.

به گزارش ایرنا، انگلیس ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن ۱۳۹۸) به طور رسمی اتحادیه اروپا را پس از چهار دهه عضویت ترک کرد. به این ترتیب یک دوره انتقالی تا پایان سال میلادی وضع شد که طی آن روابط تجاری و مقررات مشترک برقرار ماند تا دو طرف برای جزئیات شکل جدید رابطه‌شان به توافق برسند.

نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا پس از نزدیک به ۱۰ ماه مذاکرات فشرده و طاقت فرسا سر انجام روز پنجشنبه درباره آینده همکاری‌های تجاری میان دو طرف در دوره پسا برگزیت به توافق رسیدند.

اینک اعضای پارلمان اروپا و انگلیس فقط یک هفته فرصت دارند تا پیشنویس توافق به‌دست آمده را که از حدود دو هزار صفحه تشکیل شده تصویب کنند. بر اساس گزارش‌ها پارلمان انگلیس چهارشنبه هفته آینده (۱۰ دی) درباره این توافق رای‌گیری خواهد کرد.

پربیننده ترین خبرها