العالم - عراق
کمیساریای عالی انتخابات در عراق به عنوان نهاد ناظر بر انتخابات، یک شنبه هفته جاری (17 ژانویه) به «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق پیشنهاد داد که ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان) به عنوان روز برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام شود. در حالی که پیشتر، نخستوزیر، ششم ژوئن آینده (۱۷ خرداد) را زمان برگزاری انتخابات پارلمانی اعلام کرده بود.
به تاخیر افتادن زمان برگزاری این انتخابات با واکنش گروههای سیاسی عراقی همراه شد.
ائتلاف الفتح در پارلمان عراق به ریاست «هادی العامری» با صدور بیانیهای نارضایتی شدید خود از به تاخیر افتادن انتخابات زودهنگام پارلمانی را اعلام و تاکید کرد که این امر، خلاف توافقهای صورت گرفته است.
در بیانیه مذکور که نسخهای از آن در وبگاه «شفق نیوز» منتشر شد، آمده است: ائتلاف الفتح نارضایتی شدید خود را از به تاخیر افتادن انتخابات زودهنگامی که قرار بود ششم ژوئن ۲۰۲۱ برگزار شود اعلام میکند. این امر با همه توافقات صورت گرفته مبنی بر اینکه انتخابات حداکثر یک سال بعد از تشکیل دولت برگزار شود، در تضاد است.
ائتلاف الفتح در ادامه با ابراز نگرانی از اینکه این امر موجب شود که انتخابات تا سال 2022 به تاخیر افتد، اعلام کرد: به همین دلیل ما بر ضرورت برگزاری انتخابات زودهنگام در موعد جدید آن، مصمم هستیم و به تاخیر افتادن مجدد آن را نمیپذیریم.
در ادامه این بیانیه از دولت و کمیساریای عالی انتخابات خواسته شد تا با جدیت بیشتر، تکمیل صدور کارتهای بیومتریک (هوشمند) برای تضمین شفافیت و سلامت انتخابات را دنبال کنند و دولت نیز به تعهدات خود برای ایجاد بستر و فضای مناسب برای برگزاری انتخابات زودهنگام عمل کند.
«مقتدی الصدر» رهبر جریان الصدر نیز طی پستی در توئیتر به این امر واکنش نشان داد و نوشت: امیدواریم که پیشنهاد کمیساریای انتخابات یک پیشنهاد کاملا حرفهای به منظور اتمام کلیه سازوکارهای انتخاباتی و برگزاری آن با اقداماتی قابل قبول باشد.همچنین امیدواریم که [این امر] به دور از دخالت های سیاسی، حزبی، فرقهای و قومی باشد.»
وی افزود:« لذا اگر تعویق انتخابات به دلایل فنی [واقعی] باشد ما نیز به آن اذعان خواهیم داشت اما در غیر این صورت باید منتظر تصمیم ما باشید… تا این آخرین به تاخیر افتادن انتخاباتی باشد که دولت بر برگزاری آن به منظور جلوگیری از فساد، ظلم، اشغالگری و عادی سازی روابط وعده داد.»
عراق