العالم - ترکیه
پس از اخراج ترکیه از برنامه دریافت جنگندههای اف-۳۵، خبرگزاری «آناتولی»، امروز (جمعه)، به نقل از خبرنگار خود گزارش داد که آنکارا با یک شرکت حقوقی بینالمللی در این خصوص توافقی امضاء کرده است.
پیشتر، ترکیه قصد داشت در یک بازه زمانی مشخص ۱۰۰ فروند جنگنده نسل پنجم اف-۳۵ را از آمریکا خریداری کند؛ اما بابت خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ از روسیه و بیتوجهی به هشدارهای آمریکا از این پروژه اخراج شد و در عمل هیچ جنگنده اف- ۳۵ به ترکیه ارسال نشد.
بر اساس گزارش آناتولی، شرکت فناوری صنایع دفاعی (SSTEK) وابسته به نهاد دفاعی ترکیه به منظور تلاش برای حفظ حقوق آنکارا در خصوص برنامه جنگندههای اف-۳۵ با شرکت بینالمللی «Arnold&Porter» یک توافق امضاء کرده است تا مشاوره حقوقی دریافت کند.
در ادامه این گزارش آمده است که هدف از توافق یادشده در وهله نخست کسب مشاوره حقوقی برای حفظ حقوق ترکیه است بیش از آنکه این گام راهی برای بازگشت این کشور به برنامه مذکور باشد.
این در حالی است که «اسماعیل دمیر» رئیس نهاد صنایع دفاعی ترکیه، پیشتر، گفته بود که خارج کردن ترکیه از برنامه جنگندههای اف-۳۵ «گامی یکجانبه» و «غیرقانونی» است و آنکارا تمام اقدامات لازم را برای حفظ حقوق خود را اتخاذ خواهد کرد.
آمریکا در حالی ترکیه را از برنامه فروش جنگندههای اف-۳۵ حذف کرد که که خلبانان منتخب ترکیه دورههای لازم را برای پرواز با این جنگنده در آمریکا دیده بودند.
آمریکا مدعی است که سامانه اس-۴۰۰ روسیه خطری علیه جنگنده نسل پنجم اف-۳۵ است. مقامات آمریکایی بر این باورند که این سامانه احتمالا آسیبپذیری این جنگندهها را شناسایی کند و این اطلاعات به مسکو انتقال داده شوند.
اظهارات مقامات آمریکایی در حالی است که ترکیه و روسیه این سناریوی آمریکا را رد کردهاند.
فارس