العالم - آسیا
درست ساعاتی پس از بیانیه «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان در خصوص برکناری «اونیک گاسپاریان» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان، گاسپاریان با صدور بیانیهای اظهارات پاشینیان را خلاف قانون اساسی توصیف کرد و بار دیگر بر لزوم استعفای نخستوزیر کشورش و برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام تأکید کرد.
خبرگزاری روسی «ریانووستی» پیش از این به نقل از پاشینیان گزارش کرده بود که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان برکنار شده است اما گاسپاریان طی بیانیهای تأکید کرد که بحران ارمنستان از طریق استعفای خود پاشینیان و برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی حاصل میشود.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی تاس، اونیک گاسپاریان در واکنش به بیانیه نخستوزیر ارمنستان تأکید کرد که معتقد است که اظهارات نخستوزیر ارمنستان درباره استعفایش خلاف قانون اساسی است و به همین دلیل تصمیم دارد به دیوان اداری رجوع کند.
وی در بیانیهای در این خصوص گفت: «بیانیه نخستوزیر (ارمنستان) درباره به رسمیت شناختن موضوع برکناری من از سمت ریاست کل نیروهای مسلح بر روی وبسایت رسمی دولت منتشر شده است. موضع من تغییری نکرده است: هم بیانیه منتشر شده و هم کل فرایند برکناری من غیرقانونی است و چنین مسئلهای بار دیگر تأیید میکند که راهحل بحران فعلی تنها از طریق استعفای نخستوزیر و برگزاری انتخابات زودهنگام حاصل میشود».
گاسپاریان در ادامه افزود که در هر جایگاهی به سرزمین مادری و مردم کشورش خدمت میکند و از ارتش ارمنستان درخواست کرد تا «به منظور توسعه نیروهای مسلح و تقویت ارمنستان و آرتساخ (قره باغ کوهستانی) فقط به دنبال خدمت به کشور و مردم ارمنستان باشند».
طبق این گزارش، پیش از این پاشینیان اعلام کرده بود که گاسپاریان از سمت خود برکنار شده است اما حکم برکناری وی به امضای «آرمن سرکیسیان» رئیسجمهور ارمنستان و به تأیید دادگاه قانون اساسی این کشور درنیامده بود.
از طرف دیگر، یکی از نمایندگان جنبش مخالفان کشور ارمنستان موسوم به «جنبش مخالفان برای نجات سرزمین مادری» امروز (چهارشنبه) تصریح کرد که گاسپاریان همچنان در سمت خود به عنوان ریاست ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان باقی خواهد ماند و به فعالیت ادامه میدهد.
طبق گزارش خبرگزاری تاس، بحران سیاسی در ارمنستان پس از آن آغاز شد که گاسپاریان و فرماندهان ارشد این کشور روز ۲۵ فوریه (هفتم اسفندماه) با صدور بیانیهای خواستار استعفای نیکول پاشینیان شدند.
نخستوزیر ارمنستان بیانیه ارتش درباره استعفایش را تلاش برای یک کودتای نظامی توصیف کرد و دو مرتبه با ارسال نامهای به سرکیسیان، خواستار برکناری گاسپاریان شد و همچنین با متهم کردن ارتش به تلاش برای کودتای نظامی، از حامیان خود درخواست کرد که در خیابانهای این کشور تجمع کنند.
این در حالی است که به دنبال شکست ارمنستان در نبرد با جمهوری آذربایجان، درخواست برای استعفای پاشینیان از سوی معترضان ارمنستانی همچنان ادامه دارد و این کشور با بحران سیاسی مواجه است.
ارمنستان در جنگ ۴۴ روزه با جمهوری آذربایجان مجبور شد هفت منطقه اشغالی این کشور را در منطقه قرهباغ کوهستانی تخلیه کرده و به مرزهای بینالمللی عقبنشینی کند. مخالفان پاشینیان او را به خیانت و کشتار نیروهای ارمنی در جنگ متهم کردند. بعد از شکست ارمنستان در این جنگ که با توافق سهجانبه ایروان، باکو و مسکو به آتشبس منجر شد، اعتراضات مردمی آغاز شد.
فارس