العالم _ ایران / ورزشی
دیدار حساس با بحرین. تیم ملی فوتبال ایران، همیشه دیدارهایش مقابل بحرین حساس و جنجالی بوده است. آمار بردهای ایران مقابل این تیم چشمنواز است، با این حال همیشه و با هر مربی که روی نیمکت ایران نشسته، با یک طلسم همراه بوده و آنهم عدم شکست بحرین در خانه خودش است. تیمی که به این سادگیها در خانه خودش نمیبازد و جنگ روانی همیشه بخش جداییناپذیر فوتبال بحرین در تقابل با ایران بوده است. با یک خاطره تلخ از شکست در انتخابی جام جهانی 2002 در منامه.
حالا، تیم ملی فوتبال ایران در حساسترین مقطع خود قرار دارد. پس از دو صعود پیاپی به جام جهانی 2014 و 2018، شرایط صعود به جام جهانی 2022 با سرمربیگری مارک ویلموتس سخت و پیچیده شد. پس از قطع همکاری با این مربی بلژیکی که کارنامهاش در تیم ملی دو پیروزی و دو شکست در دور رفت بود، دراگان اسکوچیچ هدایت تیم ملی را به عهده گرفت. هرچند بازیها به دلیل شرایط کرونایی به تأخیر افتاد و در نهایت نیز میزبانی متمرکز بازیها به بحرین رسید. اسکوچیچ تقریباً 15 ماه پس از انتخابش بهعنوان سرمربی تیم ملی و پشت سر گذاشتن چند بازی دوستانه و اردوی تدارکاتی، در اولین بازی رسمی هنگکنگ را با نتیجه 3 بر یک شکست داد. حالا در دومین مصاف رسمی تیم ملی با هدایت او، تقابل با بحرینی در برنامه قرار گرفته که در بازی رفت با یک گل از سد ایران گذشت و شرایط صعود را سخت کرد.
به گفته اسکوچیچ، تیم ایران نسبت به بازی رفت با تغییرات محسوسی روبهرو شده و علاوه بر کادر فنی، بازیکنان و تاکتیک ایران نیز تغییر کرده است. اگر بگوییم این بازی برای ایران، مرگ و زندگی است، بیراه نیست، چراکه بحرین یکی از رقبای مستقیم ایران برای صعود به مرحله بعدی است که پیروز نشدن مقابل این تیم، باز هم کار تیم ملی را به اما و اگر میکشاند. پیروز شدن مقابل بحرین نیز علاوه بر یک طلسمشکنی بزرگ و جبران شکست در دور رفت، یک گام بزرگ برای صعود به مرحله بعدی خواهد بود، چرا که ایران میتواند با کسب پیروزی احتمالی مقابل کامبوج و عراق، بهعنوان تیم نخست و مقتدرانه به جمع 12 تیم برتر برسد، در غیر این صورت اتفاقات، غیرقابل پیشبینی خواهد بود.
بازیکنان تیم ملی، در بهترین فرم خود قرار دارند و مسلماً سختترین کار اسکوچیچ، انتخاب ترکیب اصلی است. یعنی تیم ملی آنقدر بازیکن خوب دارد که به سختی میتوان میان نفرات اصلی و ذخیره، تمایز قائل شد. شاید این مسئله اتفاقی خوب برای سرمربی تیم ملی باشد که نفراتش را براساس سبک بازی حریفان انتخاب کند و از همین رو بعید نیست که ترکیب او نسبت به بازی با هنگکنگ تغییراتی داشته باشد و نفراتی وارد میدان شوند که درصد موفقیت ایران مقابل بحرین را بالاتر ببرند. تغییراتی که امیدواریم یک تغییر بزرگ را به همراه داشته باشد و سرنوشت گروه C را تغییر دهد.
پس آنچه در بازی مقابل بحرین اهمیت بالایی دارد، کسب پیروزی با هر نتیجهای است. آنهم در شرایطی که جو روانی مسابقه به سود بحرینیهاست و شرایط میزبانی و وضعیت دو تیم در جدول، استرس بازیکنان ایران را بالاتر میبرد. استرسی که شاید با یک گل زودهنگام تبدیل به انگیزهای بالا برای اولین شکست بحرین در خانهاش شود یا ممکن است با طولانی شدن انتظار برای رسیدن به گل، آواری روی سر بازیکنان تیم ملی باشد. برای پیروزی، به چیزی جز تاکتیکهای گرهگشای کادر فنی و عزم بالای بازیکنان تیم ملی امید نداریم؛ نه کمکهای امدادی به داد تیم ملی میرسد و نه در بحرین امتیاز ویژهای وجود دارد که اگر هم باشد، نصیب رقیب خواهد شد نه ایران. با این حال ملیپوشان ایران میتوانند ثابت کنند که نیروی آنها میتواند به هر قدرتی غلبه کند، فقط باید کمی خودباوری داشته باشند.
برنامه دیدارهای باقیمانده گروه C به شرح زیر است:
دوشنبه - 17 خرداد
عراق - کامبوج، ساعت 19، ورزشگاه شیخ علی بنمحمد آل خلیفه
ایران - بحرین، ساعت 21، ورزشگاه ملی بحرین
جمعه - 21 خرداد
کامبوج - ایران، ساعت 19، ورزشگاه شیخ علی بنمحمد آل خلیفه
هنگکنگ - عراق، ساعت 21، ورزشگاه ملی بحرین
سهشنبه - 25 خرداد
ایران- عراق، ساعت 21، ورزشگاه شیخ علی بنمحمد آل خلیفه
بحرین - هنگکنگ، ساعت 21، ورزشگاه ملی بحرین
تسنیم