العالم - عربستان
به نقل از سعودی لیکس، مهاجران اتیوپیایی پلیس سعودی را به سرقت پول و جواهرات آنها در جریان فعالیت امنیتی دو هفتهای متهم کردند.
پلیس سعودی یک کمپین امنیتی گسترده برای بازداشت مهاجران اتیوپیایی از خیابانها، خانهها و کافهها ، اغلب با استفاده از خشونت آغاز کرده است.
این کمپین در محلههای دارای اکثریت مهاجران منجر به بازداشت هزاران اتیوپیایی در سراسر عربستان شده است.
اتیوپیاییها در عربستان از کمپینی برای بازداشت مهاجران خبر دادند و گفتند که دوستانشان توسط افسرانی با لباس فرم از خیابان ربوده میشوند یا آنها نیمه شب با حمله پلیس به خانههایشان بیدار میشوند.
یکی از ساکنان جده به وب سایت « میدل ایست آی» اعلام کرد که پلیس میگوید «ما دستور داریم هر حبشی را بازداشت کنیم» ،این اصطلاحی است که برخی از مردم برای اتیوپیاییها به کار می برند، آنها هیچ دلیلی را برای بازداشت ارائه نمیدهند و هر مهاجر اتیوپیایی را ببینند بلافاصله بازداشت میکنند.
سرکوب پلیس علیه مهاجران در عربستان سعودی کم نیست و معمولا تعداد زیادی از افراد بدون مدرک قانونی این کشور را مورد هدف قرار میدهند که بسیاری از آنها اتیوپیایی هستند.
یک سرکوب مشابه در سال 2013 منجر به بازداشت و اخراج حدود 100 هزار اتیوپیایی شد. اما طی 10 روز گذشته ، تعداد زیادی از اتیوپیاییهای دارای برگه اقامت قانونی در میان بازداشت شدگان بودند.
« جیلان» که اصالتا اتیوپیایی است اما در ریاض متولد شده است ، میگوید 12 تا 13 ژوئن را پس از ربوده شدن از یک کافه در پایتخت عربستان پشت میلههای زندان گذراند.
جیلان در ادامه افزود: «پلیس میزهای ما را محاصره کرد و دیگران سعی کردند فرار کنند. سعی کردم توضیح دهم که من به طور قانونی اینجا هستم و همه مدارکم را نزدم دارم؛اما آنها گوش ندادند.
جیلان گفت: کارفرمای سعودی وی ترتیب آزادی او از زندان را داده است.
دو روز پس از کمپین بازداشت اتیوپیاییها، دیپلماتهای اتیوپی اعلام کردند که 600 اتیوپیایی با اسناد معتبر اقامتی که در مدینه دستگیر شده بودند و 94 نفر دیگر که در بندر جیزان در نزدیکی مرز یمن بازداشت شده بودند ، آزاد شدهاند.
«نیبیو تیدلا» معاون سرکنسول اتیوپی در جده گفت: بسیاری از مهاجران در شهرهای بزرگ و همچنین در مناطق روستایی بازداشت شدهاند و به دست آوردن تخمین آماری دشوار است.با این وجود ما به تلاش خود برای آزادی آنها ادامه خواهیم داد.
وضعیت بازداشتشدگان اتیوپیایی در زندانهای عربستان
«دیسو» بازداشت شده اتیوپیایی در زندان جیزان ، با استفاده از یک تلفن قاچاقی صحبت کرد و گفت: در زندان جیزان ، ما در هر سلول حدود 80 یا 90 زندانی بودیم. اما از هفته گذشته، احتمالاً تعداد بازداشت شدگان در هر سلول دو برابر شده است.
سه مهاجر اتیوپیایی در جده ، اعلام کردند که قبل از سرقت پول، تلفن ، جواهرات و سایر وسایل، شاهد هجوم پلیس سعودی به منازل بودند.
بر اساس گزارش مهاجران بازداشت شده منطقه کیلو تمانیا جده، معروف به جامعه بزرگ اتیوپی ، آسیب دیدهترین منطقه است.
محمد که فقط خواست نامش فاش نشود اعلام کرد در نزدیکی منطقه کیلو تمانیا قدم میزد که دید پلیس به آپارتمانی در این منطقه حمله ور شد.نیروی امنیتی سعود با فریاد حبشه، مهاجران را بازداشت کردند درحالی که فرزندان آنها از ترس گریه میکردند.
«جعفر» همچنین در خصوص حمله شبانه نیروهای امنیتی سعودی در کیلو تمانیا در 15 ژوئن گفت: اتومبیلهای پلیس کل ساختمان را محاصره کردند و پلیس برای بستن محل هجوم آورد. آنها زنان را کتک زده وسپس بازداشت کردند و از رهگذران خواستند که عکس نگیرند. صحنه وحشتناکی بود.
جعفر با ارسال ویدیویی گفت که این خانه غارت شده وی را نشان میدهد.
وی گفت: پلیس یک تلفن ، 1600 ریال سعودی به صورت نقدی (حدود 424 دلار) و همچنین گذرنامه هماتاقی وی و 500 ریال را سرقت کرد.
«نادیا هاردمن» پژوهشگر حقوق پناهندگان و حقوق مهاجر در دیدهبان حقوق بشر، گفت: گزارشهای بازداشت مهاجران مستند و فاقد اسناد بسیار نگران کننده است.
هاردمن در ادامه افزود: با توجه به سوء استفادههایی که سازمان دیدهبان حقوق بشر و دیگران در بازداشت مهاجران سعودی ثبت کردهاند، ما فقط میتوانیم تصور کنیم که برای این افراد نیز چه اتفاقی میافتد.
بر اساس گزارش رسانههای دولتی اتیوپی، یک هیئت دولت آخر هفته برای بررسی راهحلهای بحران اخیر از آدیس آبابا به ریاض سفر کرده است.
به نظر میرسد با وجود روابط گرم میان دو کشور این کمپین بازداشت مهاجران، دولت اتیوپی را غافلگیر کرده است.
سال گذشته، تحقیقات توسط روزنامه تلگراف نشان داد که هزاران مهاجر غیرقانونی اتیوپیایی در شرایط وحشتناک با شکنجه گسترده در زندانهای آل سعود بازداشت هستند.
مهاجران اتیوپیایی در وضعیت بسیار بدی در زندانهای عربستان سعودی به سر می بردند. آنها در زندانهای بسیار شلوغ و مملو از بیماریهای مزمن نگهداری میشدند. طبق این گزارشها همچنین خدمات رسانی به زندانیان اتیوپیایی در عربستان صورت نمیگرفت و در برخی حالات سبب میشد تا آنها به خودکشی روی آورند.
تسنیم