درخواست دیدار رئیس‌جمهور کره جنوبی از رهبر کره شمالی

درخواست دیدار رئیس‌جمهور کره جنوبی از رهبر کره شمالی
جمعه 11 تير 1400 - 10:10

یک روزنامه چاپ سئول از تبادل نامه رسمی بین رئیس‌جمهور کره جنوبی و رهبر کره شمالی پیش از دیدار رئیس‌جمهور کره جنوبی با رئیس‌جمهور آمریکا خبر داد.

العالم - آسیا

«مون جائه‌این» رئیس‌جمهور کره جنوبی و «کیم جونگ‌اون» رهبر کره شمالی به یکدیگر نامه رسمی نوشتند.

روزنامه «جونگ‌آنگ ایلبو» چاپ سئول امروز (جمعه) با انتشار این خبر گزارش داد دو طرف در این نامه چشم‌انداز نشست مشترک، پیش از دیدار مون با «جو بایدن»‌ رئیس‌جمهور آمریکا را بررسی کردند.

بر این اساس، رئیس‌جمهور کره جنوبی امیدوار است بتواند از جلسه نشست با بایدن به‌عنوان فرصتی برای احیای مذاکرات به بن‌بست رسیده با کره شمالی استفاده کرده و آمریکا را برای رسیدگی به این مسئله با قید فوریت مجاب کند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» به نقل از این روزنامه، منابع دیپلماتیک توضیح دادند که مون برای بررسی امکان برگزاری نشستی با کیم، حتی به‌صورت آنلاین و ویدئوکنفرانسی، به کیم نامه نوشته است.

با این حال منابع مذکور نگفتند رهبر کره شمالی چه پاسخی به این درخواست رئیس‌جمهور کره جنوبی داده است.

یکی از این منابع توضیح داد: «برداشت من این است که دو طرف درخصوص نشست کره جنوبی با آمریکا، به یکدیگر نامه نوشته‌اند. من شنیده‌ام که در این نامه‌ها، سران دو کشور درباره چگونگی برگزاری نشست مشترک از جمله [یک جلسه] ویدئوکنفرانسی صحبت کرده‌اند».

بر اساس این گزارش، دفتر ریاست‌جمهوری کره جنوبی نیز هنوز به سوالات درباره این نامه پاسخ نداده است.

این در حالی است که پیش‌تر خواهر رهبر کره شمالی با بیهوده و اشتباه خواندن انتظارات آمریکا درباره گفت‌وگوهای بین دو کشور، تاکید کرد واشنگتن برای دلگرمی دادن به خودش چنین تفاسیری از بیانیه‌های پیونگ‌یانگ برداشت می‌کند.

در ماه مه گذشته، بایدن از عزم خود برای دیدار با کیم سخن گفته بود. «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید نیز گفته بود که واشنگتن در سیاست خود در قبال کره شمالی تجدید نظر کرده و دیگر بر سیاست چانه‌زنی و خرید زمان تکیه نخواهد کرد.

اظهار نظر درباره مذاکرات با کره شمالی درحالی‌ است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا سه بار به صورت رودررو با رهبر کره شمالی دیدار و در زمینه خلع سلاح اتمی در قبال رفع تحریم‌ها مذاکره کرد اما در نهایت این مذاکرات به دلیل زیاده خواهی‌های آمریکا به بن‌بست رسید و ناکام ماند.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها