مشارکت صدها نظامی در رزمایش روسیه، تاجیکستان و ازبکستان نزدیک مرز افغانستان

مشارکت صدها نظامی در رزمایش روسیه، تاجیکستان و ازبکستان نزدیک مرز افغانستان
سه شنبه 5 مرداد 1400 - 18:58

طبق اعلام دفتر مطبوعاتی منطقه نظامی مرکزی روسیه، بیش از ۱۵۰۰ نیروی نظامی این کشور، تاجیکستان و ازبکستان در رزمایش مشترک در ۲۰ کیلومتری مرز افغانستان شرکت خواهند کرد.

العالم - آسیا

دفتر مطبوعاتی منطقه نظامی مرکزی روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد بیش از ۱۵۰۰ نظامی از روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در رزمایش مشترک در منطقه نظامی «حرب میدون» در ۲۰ کیلومتری مرز افغانستان که قرار است بین ۵ تا ۱۰ اوت (۱۴ تا ۱۹ مرداد) برگزار شود، شرکت خواهند کرد.

در بیانیه این دفتر آمده است: در مجموع، بیش از ۱۵۰۰ نیرو و حدود ۳۰۰ مورد تسلیحات و تجهیزات نظامی از سه کشور در تمرین های تاکتیکی حاضر خواهد بود. این نیروها خنثی کردن نفوذ گروه‌های مسلح غیرقانونی و از بین بردن گروه‌های تروریستی افراطی را تمرین خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، پایگاه نظامی ۲۱ روسیه مستقر در تاجیکستان بزرگترین مرکز نظامی روسیه در خارج از مرزهای آن است. این پایگاه نظامی در شهرهای دوشنبه و باختر مستقر است.

براساس توافق نامه‌ای که در اکتبر ۲۰۱۲ امضا شد، پایگاه نظامی روسیه در تاجیکستان تا سال ۲۰۴۲ باقی خواهد ماند.

پیش از این «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه و «شرالی میرزو» وزیر دفاع تاجیکستان در تماسی تلفنی درباره اقدام‌های مشترک برای مقابله با تهدیدهایی که از سوی طالبان در منطقه مرزی تاجیکستان و افغانستان ایجاد شده، صحبت کردند.

روسیه روز جمعه تعهد داد تا به تاجیکستان برای ایجاد نقاط دیده‌بانی مرزی کمک کند. صدها نیروی افغانستانی اوایل ماه جاری و در پی پیشروی نیروهای طالبان به تاجیکستان پناه بردند. نیروهای طالبان در حال حاضر چند منطقه و پایگاه مرزی با تاجیکستان را در کنترل دارند. تاجیکستان بعد از آن، این نیروهای افغانستانی را با یک پرواز به کابل اعزام کرد.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

همزمان با این خروج، حملات طالبان در بخش‌های مختلف افغانستان افزایش یافته و تنها در دو ماه گذشته، نزدیک به ۲۰۰ شهرستان به دست این گروه سقوط کرد.

فارس

پربیننده ترین خبرها