العالم ـ آفریقا
برخی پایتختهای کشورهای اروپایی شاهد تجمعات اعتراض آمیز علیه کودتای نظامی سودان بودند. فعالان سیاسی تاکید کردند که تجمعات مردمی در برخی کشورهای اروپایی بویژه لندن، پاریس، استکهلم و اسلو در اعتراض به کودتای نظامی در واقع حامل پیامی به دولتهای اروپایی و نیز به ارتش سودان است تا بدانند که سودانی ها در داخل و خارج با آنها مخالفند.
تحلیلگران سیاسی اظهار داشتند: سودان از لحاظ موقعیت جغرافیایی و منابع و ثروت های آن دارای اهمیت فراوان است. این کشور برای اعراب و مسلمانان گذرگاه ورود به آفریقا به شمار می آید.. همچنین این کشور تاریخی افتخار آمیز در مبارزه علیه استعمار و نبرد برای دفاع از ملت فلسطین دارد. به این دلیل سودان همواره از سوی طرف های مختلف هدف گرفته می شود و همواره از ثبات به دور مانده است تا از تبدیل شدن به کشوری مهم و تاثیر گذار در منطقه جلوگیری شود.
تحلیلگران سیاسی بر این باورند که قدرت های خارجی بار دیگر از تقسیم سودان سخن می گویند. در حالی که یش از این یک بار این کشور را تقسیم کرده بودند. ائتلافی که قدرت را به دست گرفت بر اساس اصول و پایه های درستی پایه ریزی نشده بود بلکه بیشتر ساخته و پرداخته نیروهای بیگانه بوده است. برخی کشورهای عربی بر تشکیل این ائتلاف نظارت داشتند و برخی ژنرال ها را تحت فشار می گذاشتند و این امر سبب شد تا دولت از حل مشکلات باز بماند. امارات نقش گسترده ای در حوادث سودان خواه در عرصه نظامی و یا غیرنظامی داشته است.
تحلیلگران تصریح کردند که انقلاب سودان برای سرنگونی یک حکومت نظامی، قدرت کافی را داشت، اما به اندازه ای قوی نبوده است تا بتواند نظامی جدید روی کار بیاورد؛ از این رو نوعی سازش میان نظامیان حکومت سابق با رهبران انقلاب صورت گرفت. مساله عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز خللی در این ائتلاف ایجاد کرد و سبب فروپاشی آن گشت. زیرا بسیاری از مردم و رهبران انقلاب خواهان سازش با رژیم صهیونیستی نیستند.
روزنامه نگاران سودانی اما خاطرنشان کردند که اوضاع فعلی نظامیان را در مقابله کامل با ملت قرار می دهد. مردم سودان با عمر البشیر با تمام قدرتی که داشت، مقابله کردند؛ از این رو طبیعی است که اینک نیز در مقابل این اقدام که می خواهد انقلاب و اهدافش را دور بزند، سکوت نخواهند کرد.