العالم - یمن
استفان دوجاریک سخنگوی دبیر کل سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی با شرح گزارش "هانس گراندبرگ" نماینده ویژه این سازمان به شورای امنیت سازمان ملل گفت که وی روز گذشته دیدار سه روزه خود از استان تعز یمن را به پایان رساند و دیدار های مختلفی با طیف وسیعی از گروه ها داشت که در آنها بر ضرورت فوری پایان دادن به درگیری ها تاکید کرده است.
دوجاریک افزود: گراندبرگ در دیدارهای خود بر نیاز به راه حل های جامع و گفت و گوی سیاسی فراگیر تاکید کرد و از همه طرفهای ذینفع خواست تا در بحثهای سازنده درباره مسائل سیاسی، نظامی و اقتصادی که همه در یمن نگران آنها هستند، شرکت کنند.
گراندبرگ همچنین ترور راشا عبدالله، یک روزنامه نگار زن در عدن را محکوم کرد.
دوجاریک ادامه داد: جنگ در ۵۰ جبهه، از جمله در مأرب ادامه دارد و از ماه سپتامبر حداقل ۳۵ هزار نفر را آواره کرده است. اگرچه جوامع بشردوستانه ارائه کمک ها را افزایش داده است، اما نیازهای انسانی در مارب به سرعت در حال افزایش است.
سخنگوی سازمان ملل همچنان از بدتر شدن وضعیت یمن ابراز نگرانی عمیق کرد و گفت تخمین زده می شود که اگر جنگ وارد مارب شود، ۴۵۰ هزار نفر دیگر آواره خواهند شد.
سازمان ملل همچنان خواستار توقف فوری حمله به مأرب و آتش بس سراسری در یمن شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گراندبرگ دیپلمات سوئدی که به تازگی به عنوان فرستاده سازمان ملل در یمن انتخاب شده است در جریان بازدید از تعز در جنوب غربی یمن، گفت: عملیات نظامی باعث تلفات قابل توجهی میشود که بحران انسانی را تشدید و تلاش های صلح را تضعیف میکند.
وی ضمن ابراز امیدواری برای دستیابی به موفقیت، افزود: تلاش برای صلح در یمن یک نبرد دشوار است زیرا هرگز نباید فراموش کنیم که همیشه راهی برای شکستن چرخه خشونت وجود داشته و همیشه فرصتهایی برای گفت وگوی مسالمت آمیز وجود دارد.
ائتلاف سعودی از ۱۱ اکتبر (۱۹ مهر) تقریباً روزانه گزارشهایی از بمباران اطراف مارب منتشر کرده و مدعی شده است که از آن زمان تاکنون بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر را کشته است.
عربستان از فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گستردهای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد.
بر اثر این تجاوز، تاکنون هزاران یمنی کشته شدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
یونیسف اعلام کرده است که از هر پنج کودک چهار نفر، حدود ۱۱ میلیون کودک به کمکهای بشردوستانه در یمن نیاز دارند و این در حالی است که ۴۰۰ هزار کودک دچار سوء تغذیه شدید هستند و دو میلیون کودک نیز از تحصیل محروم هستند.