افشای سرمایه‌گذاری بزرگ عربستان علیه حزب‌الله

افشای سرمایه‌گذاری بزرگ عربستان علیه حزب‌الله
يکشنبه 30 آبان 1400 - 10:41

عربستان علاوه بر ارسال پیام‌های تهدیدآمیز برای لبنان در صورت عدم برکناری یا استعفای جورج قرداحی، در تلاش برای سرمایه گذاری و راه اندازی یک ائتلاف سیاسی ضد حزب‌الله لبنان است.

العالم ـ عربستان سعودی

در حالی که با تشکیل دولت لبنان طی چند ماه گذشته مردم این کشور امیدوار به آغاز مسیر اصلاحات و بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی بودند، بعد از بحران‌آفرینی عربستان به‌همراه سایر کشورهای حوزه خلیج فارس علیه لبنان، این کشور اکنون در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد و مدت زمان زیادی است که هیچ‌گونه نشستی در دولت برای رسیدگی به مسائل اجتماعی و معیشتی برگزار نشده است.

اگر چه تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان برای ماه مارس آینده تعیین شده بود و طرفهای مربوطه چندین بار تأکید کرده اند که انتخابات در موعد مقرر خود برگزار خواهد شد؛ اما شواهد نشان می‌دهد که برگزاری این انتخابات در مارس همچنان جای بحث دارد و با اطمینان نمی‌توان گفت در موعد مقرر برگزار می‌شود.

از طرف دیگر پرونده انفجار بندر بیروت و روند انجام تحقیقات آن و سیاسی‌کاری «طارق البیطار» قاضی این پرونده نیز موضوع جدیدی نیست و همچنان یکی از مسائل مورد مناقشه میان نیروهای سیاسی مختلف لبنان است.

برخی منابع ارشد سیاسی لبنان که خواستند نامشان فاش نشود در گفت‌وگو با رأی الیوم اعلام کردند: ممکن است هفته آینده شاهد انجام تحرکاتی در مسیر به حرکت درآوردن چرخ دولت و ازسرگیری جلسات آن باشیم. طبق آخرین آمار توافقاتی برای تشکیل جلسه دولت بعد از یک وقفه نسبتاً طولانی‌مدت حاصل شده است تا مسائل حساس و مهم همانند پرونده انفجار بیروت مورد بررسی قرار بگیرد.

این منابع افزودند: ممکن است رایزنیها در دولت منجر به توافقی جهت برکناری یا استعفای «جورج قرداحی» وزیر رسانه لبنان به‌عنوان نقطه آغاز کاهش بحران با عربستان و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس شود؛ به‌ویژه اینکه عربستان پیامی تهدیدآمیز برای لبنان ارسال کرده است مبنی بر اینکه اگر تصمیمی برای برکناری قرداحی اتخاذ نشود، اقدامات خود را ضد بیروت تشدید خواهد کرد.

به‌گفته این منابع، عربستان در پیام تهدیدآمیز خود ضد لبنان تأکید کرده است که برکناری جورج قرداحی می‌تواند مسیر گفتگو میان دو طرف را باز کند. اطلاعات نشان می‌دهد که عربستان در حال اتخاذ سیاست «چماق و هویج» در لبنان است.

منابع سیاسی لبنان اضافه کردند: اما تصور اینکه عربستان صرفاً بعد از برکناری یا استعفای جورج قرداحی مواضع نرمی در قبال لبنان پیش بگیرد، خوشبینانه است و حداکثر پیشرفتی که در این مرحله می‌توان در روابط ریاض و بیروت پیش‌بینی کرد، بازگشت سفیر عربستان به لبنان و کاهش فشارهای سیاسی و رسانه‌ای ضد این کشور است.

منابع مذکور لبنانی تصریح کردند: در مرحله آینده به‌احتمال زیاد عربستان در صورت برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان در ماه مارس منتظر نتیجه این انتخابات خواهد بود و آن‌گونه که اطلاعات افشاشده نشان می‌دهد، ریاض در صدد تشکیل یک ائتلاف انتخاباتی در لبنان به‌ریاست «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی است و تلاش دارد «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی‌خواه نیز به این ائتلاف بپیوندد. علاوه بر سمیر جعجع که نزدیکترین متحد عربستان در لبنان است، ریاض کار جذب گروه‌های اجتماعی و مدنی در لبنان و همچنین عناصر باقیمانده جریان 14 مارس را آغاز کرده است تا مهره‌های مورد نظر عربستان در لبنان اکثریت پارلمانی را به دست بیاورند.

منابع لبنانی در ادامه گفت‌وگوی خود با رأی الیوم اظهار داشتند: عربستان در تلاش برای پیروزی ابزارهای خود در لبنان در انتخابات پارلمانی این کشور است؛ چرا که این امر تأثیر زیادی بر انتخاب رئیس جمهور جدید خواهد داشت و همچنین می‌تواند سیاستهای عمومی لبنان را طبق چشم‌انداز عربستان ترسیم کند. تبدیل ائتلاف‌های انتخاباتی به یک ائتلاف سیاسی ضد حزب‌الله و هم‌پیمانانش در لبنان از جمله دیگر اهداف مهم عربستان در مرحله پیشِ‌رو است.

به گزارش تسنیم، منابع لبنانی تأکید می کنند، عربستان با وجود سرمایه‌گذاری مالی هنگفتی که برای هدایت کمپین خود علیه حزب‌الله در نظر گرفته است و همچنین با وجود تشدید فشار اقتصادی علیه لبنان نمی‌تواند در این پروژه به موفقیت برسد و تاکنون همه شاخص‌ها حاکی از شکست ریاض در این مسیر است.

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها