روسیه شواهد جنایات ارتش اوکراین را در نشست شورای امنیت ارائه کرد

روسیه شواهد جنایات ارتش اوکراین را در نشست شورای امنیت ارائه کرد
شنبه 17 ارديبهشت 1401 - 11:47

دیپلمات‌های روسیه در نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل، شواهد گسترده‌ای از جنایات ارتش اوکراین و گروه‌های ملی‌گرا از جمله شهادت شاهدان عینی ارائه کردند.

العالم - اروپا - امریکا
در نشست غیر رسمی شورای امنیت سازمان ملل متحد موسوم به «فرمول آریا» در روز جمعه، دیپلمات‌های روسیه شواهد گسترده‌ای از جنایات ارتش اوکراین و گروه‌های ملی‌گرا را ارائه کردند که به‌ویژه خروج غیرنظامیان را با مشکل مواجه کرده است. «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تاکید کرد که مقامات اوکراین و حامیان غربی آن‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند تا این حقیقت تلخ در کانون توجه قرار نگیرد.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، نبنزیا از همتایان خارجی خود خواست تا توجه لازم را به این واقعیت داشته باشند که ارتش اوکراین بارها سلاح‌های سنگین را در مناطق مسکونی مستقر کرده و از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند که نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه است.

او گفت: ما دلایل کافی برای این باور داریم که همه این اصول به طور سیستماتیک از سوی ارتش و شبه‌نظامیان اوکراینی نقض می‌شود. روایت‌های زیادی از شاهدان عینی درباره نحوه استفاده ارتش اوکراین از غیرنظامیان به عنوان گروگان و سپر انسانی وجود دارد.

به گزارش این رسانه روسی: افراد حاضر در این نشست در مورد روش ارتش اوکراین در ایجاد محل تیراندازی در داخل آپارتمان‌ها و زیرساخت‌های غیرنظامی مطلع شدند. تانک‌ها و سایر خودروهای زرهی در طبقات همکف قرار می‌گیرند و تک‌تیراندازها، موشک‌های قابل حمل انسان و سلاح‌های سنگین روی پشت‌بام مستقر می‌شوند و غیرنظامیان صلح‌جو به معنای واقعی کلمه بین آن‌ها قرار گرفته‌اند.

دیپلمات‌های روس همچنین مصاحبه‌های ویدئویی با غیرنظامیان اوکراینی را که موفق به فرار از منطقه خصومت شده بودند، نشان دادند. بسیاری شهادت دادند که ارتش اوکراین به روی خودروهای افرادی که سعی در استفاده از کریدورهای بشردوستانه برای خروج داشتند، آتش گشوده است. یک زن ساکن ماریوپل با قاطعیت شایعات مبنی بر این که ارتش روسیه مسئول انفجار در سالن تئاتر ماریوپل بوده است را رد کرد.

شهادت خبرنگاران

تعدادی از خبرنگاران هم برداشت‌های دست اول خود را از گذراندن چند هفته در جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک و مناطق تحت کنترل ارتش روسیه با حضار به اشتراک گذاشتند.

«جورجیو بیانکی» روزنامه‌نگار و مستندساز ایتالیایی گفت که اطلاعات نادرست و تبلیغات صرفاً حل و فصل منازعه را به تأخیر می‌اندازد. وی افزود: «من یک اروپایی هستم. نمی‌خواهم شاهد انتشار اخبار جعلی درباره اروپا باشم». این خبرنگار اروپایی به عنوان نمونه‌ای از این دروغ‌ها، اتهامات حمله روسیه به تئاتر ماریوپل را ذکر کرد.

یک خبرنگار بلغاری هم گفت که او شاهد بوده که مردم جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک (جمهوری‌های خودخوانده در شرق اوکراین که روسیه به رسمیت شناخته است) هرگز آرزو نمی‌کردند بحران اوکراین به جنگ تبدیل شود. او از مقامات کشورش خواست که از انجام هر کاری که ممکن است باعث تشدید درگیری شود، دست بردارند.

«سلیم عادل» رئیس دفتر شبکه لبنانی المیادین در مسکو تأکید کرد که تفاوت زیادی بین برداشت افراد از وقایع از مکان‌های امن صدها کیلومتر دورتر از محل درگیری و آنچه واقعاً اتفاق می‌افتد وجود دارد.

برخی از خبرنگاران هم گزارش‌ها و مصاحبه‌های خود را با مردم در جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک از جمله شهر ماریوپول نشان دادند. هر یک از مصاحبه‌شوندگان خاطرات شخصی خود را از نحوه گلوله‌باران منازل توسط نیروهای اوکراینی و اعضای گردان (ملی‌گرایان) آزوف، به خطر انداختن جان غیرنظامیان و استقرار سلاح در مناطق مسکونی به اشتراک گذاشتند.

نبنزیا خطاب به آن دسته از نمایندگان کشورهای غربی که سعی داشتند استدلال کنند روسیه در حال انتشار اطلاعات نادرست است، گفت: امروز ما از طرف خودمان صحبت نمی‌کنیم. ما میدان را به افرادی که تجربه کرده‌اند در خط مقدم چه اتفاقی افتاده، می‌دهیم تا توضیح دهند که چگونه جان سالم به در برده‌اند و چه کسی در آنجا جنایت انجام داده است. هر کلمه‌ای که می‌شنوید حرف آن‌هاست نه ما. اگر نمی‌خواهید به آن‌ها گوش دهید، بحث دیگری است. اگر سکوت باعث می‌شود احساس راحتی بیشتری کنید، این انتخاب شماست.

به گزارش فارس، اوکراین و روسیه از ۲۹ مارس (۱۲ فروردین ماه) تاکنون هیچ‌گونه نشست رو در رو در خصوص مذاکرات صلح برگزار نکرده‌اند و جو مذاکرات نیز به دنبال اتهام‌زنی‌های اوکراین مبنی بر حملات روسیه به غیرنظامیان علی‌رغم عقب‌نشینی نیروهای روس از مناطق اطراف کی‌یف تیره و تار شده و این در حالی است که مقام‌های مسکو بارها تمامی اتهامات غرب و اوکراین را رد کرده‌‌اند. مسکو بارها اعلام کرده که عملیات نظامی روسیه در اوکراین با هدف خلع سلاح و نازی‌زدایی اوکراین صورت گرفته و نیروهای مسلح این کشور تنها زیرساخت‌های نظامی اوکراین و نه مکان‌های غیرنظامی را هدف قرار می‌‌دهند.

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها