العالم - لبنان - سوریه
«عصام شرف الدین» وزیر مهاجرت دولت پیشبرد امور لبنان در گفتوگویی تلویزیونی هشدار داد، رویکردی به منظور اسکان دائمی آوارگان سوریه در لبنان وجود دارد و این امر کاملا غیرقابل قبول است.
وی در گفتوگو با شبکه «او تی وی»، گفت: اسکان دائمی آنها حتی در اردن نیز اشتباه است علیرغم اینکه همه اهل سنت هستند. سوریه سرزمین حاصلخیز و خودکفایی است و خدمات پزشکی و آموزش در آن رایگان است، سوریه همچنین دارو تولید میکند. غرب از آوارگان سوری حمایت نمیکند بلکه از آنها برای دامن زدن به درگیری و اختلاف در آینده استفاده خواهد کرد.
شرف الدین در پاسخ به این سوال که آیا کلیسای مارونی از طرح وی برای بازگرداندن ماهانه پانزده هزار آواره سوریه حمایت میکند یا خیر؛ گفت: نمیدانم که حمایت میکند یا نه اما میدانم ریاستجمهوری از آن حمایت میکند و رئیسجمهور از همه جزئیات آگاه است.
در همین ارتباط، «النشره» هفته گذشته به نقل از منابع آگه نوشت، علیرغم آنکه نشست بروکسل-۲، مبلغی را به آوارگان سوریه در لبنان اختصاص داد اما بیم اسکان دائمی این آوارگان در لبنان میرود. این منابع نگرانی خود را از نتایج نشست مذکور و مطالبات آمریکا و اروپا برای توقف بازگرداندن آوارگان به سوریه ابراز کردند؛ موضوعی که بر تلاش بینالمللی برای اسکان آوارگان در لبنان تأکید میکند و ممکن است منجر به انفجار اجتماعی شود.
به گزارش فارس، چندی پیش، «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان بر ضرورت بازگشت آوارگان سوری به کشور خودشان تأکید کرد. میقاتی تصریح کرد، لبنان طی ۱۱ سال گذشته به دلیل میزبانی بیش از ۷.۱ میلیون آواره فلسطینی و سوری که در ۹۷ درصد مناطق لبنانی زندگی میکنند، فشار مضاعف و غیر قابل تحملی را متحمل شد.
وی بر ضرورت بازگشت آبرومندانه آوارگان سوری به کشورشان و تلاش کشورهای دوست و سازمان ملل برای تحقق این امر تأکید کرد و گفت که لبنان اکنون با شدیدترین بحران اقتصادی، مالی، اجتماعی و سیاسی مواجه است و حدود ۸۵ درصد لبنانیها اکنون زیر خط فقر هستند همچنانکه حدود یک سوم جمعیت لبنان را اکنون آوارگانی تشکیل میدهند که از فقر رنج میبرند.
نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان همچنین تصریح کرد که با گذشت یازده سال از آغاز بحران در سوریه، لبنان دیگر قادر به تحمل این فشار به ویژه در شرایط کنونی نیست.