واکنش‌ها به هجوم نظامیان رژیم صهیونیستی به نهادهای حقوق بشری فلسطینی

واکنش‌ها به هجوم نظامیان رژیم صهیونیستی به نهادهای حقوق بشری فلسطینی
جمعه 28 مرداد 1401 - 14:04

حمله مأموران رژیم صهیونیستی به دفاتر ۷ نهاد غیر دولتی فلسطینی، واکنش‌های گسترده‌ای را در سطح جهان به‌دنبال داشت.

العالم - فلسطین اشغالی

هجوم روز پنجشنبه مأموران رژیم صهیونیستی به دفاتر ۷ نهاد غیردولتی در فلسطین با واکنش‌های مختلفی همراه شد.

به نوشته وبگاه شبکه «تی‌آرتی» سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مقامات اسرائیلی برخلاف پیشنهادات ارائه شده برای بازبینی اتهامات جهت تعیین این مسئله که آیا بودجه‌ها به محل دیگری اختصاص یافته یا خیر، هیچ مدرک قانع‌کننده‌ای به سازمان ملل یا آژانس‌های مربوطه در فلسطین اشغالی ارائه نکردند که ادعای آن‌ها را تأیید کند».

این بیانیه می‌افزاید:‌ «گستره قانون ضد تروریستی که سال ۲۰۱۶ در اسرائیل تصویب شده و تأثیر آن بر پیش‌فرض بی‌گناهی افراد، نگرانی‌هایی جدی در زمینه [نقض] قوانین بین‌المللی ایجاد کرده است».

دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز زدن برچسب تروریستی بر این ۷ نهاد که ۶ مورد آن‌ها متعلق به گروه‌های حقوق بشری هستند را موجب نگرانی دانست.

این نهاد وابسته به سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اقدام تأسف‌برانگیز تروریستی اعلام کردن این گروه‌های مردم نهاد از سوی اسرائیل، با هیچ شواهد معتبر و محکمی همخوانی ندارد».

دفتر نماینده سازمان ملل در امور فلسطین نیز اعلام کرد ارتباط این گروه‌های حقوق بشری با نهادهایی که از سوی صهیونیست‌ها تروریستی اعلام شده‌اند، بهانه‌ای «اثبات نشده» است و بروکسل به حمایت از این گروه‌های مردم نهاد ادامه خواهد داد.

علاوه بر این، چند سازمان حقوق بشری از جمله دیدبان حقوق بشر و عفو بین‌الملل نیز حمله مأموران رژیم صهیونیستی به دفاتر این گروه‌ها را محکوم کردند.

تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در واکنشی اعلام کرد، این تصمیم رژیم صهیونیستی یک جنایت و تجاوز آشکار به سازمان‌های مدنی فلسطینی و نیز تجاوز به تمام سیستم حقوقی بین‌المللی است.

از سوی دیگر، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری پنجشنبه شب، به ابراز نگرانی از این حمله اکتفا کرد. حدود سی دقیقه از نشست خبری پرایس با تلاش خبرنگاران برای دریافت جزئیات درباره این حمله و محکوم کردن آن از سوی وزارت خارجه آمریکا سپری شد اما در نهایت پرایس از محکوم کردن این حمله طفره رفت و گفت منتظر توضیحات بیشتر تل‌آویو است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود: «واشنگتن با مقامات عالی‌رتبه اسرائیل و سفارت ما اورشلیم در تماس است تا اطلاعات بیشتری کسب کند. باید اطلاعاتی که به ما ارائه می‌کنند بررسی کنیم و به جمع‌بندی خودمان برسیم».

وی متذکر شد آمریکا از سال ۱۹۹۷ «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» را گروه تروریستی اعلام کرده و منتظر توضیح درباره ارتباط این گروه‌های حقوق بشری با آن‌ها است.

این حمله پس از آن انجام شد که اتحادیه اروپا تصمیم گرفت وجوه متعلق به ۶ گروه غیر دولتی فلسطینی را آزاد کند اما با وجود رأی مثبت اعضا در کمیسیون اروپا، این نهاد هیچ بیانیه‌ای درباره آزادسازی این وجوه منتشر نکرده است.

«اتحادیه کمیته‌های زنان فلسطین» و گروه حقوق بشری «الحق» که به خانواده‌های زندانیان فلسطینی کمک می‌کنند از جمله نهادهایی هستند که دفاتر آن‌ها مورد حمله قرار گرفت.

به نوشته روزنامه «گاردین»، مأموران رژیم صهیونیستی پس از حمله به دفتر گروه الحق، ورودی ساختمان را با صفحه‌ای با خطوط عبری پلمب کردند اما مدیر این نهاد چند ساعت بعد پلمب را شکسته و اعلام کرد: «ما به وسیله اسرائیلی‌ها یا تصمیم آن‌ها اینجا مستقر نشده‌ایم و به کار خود ادامه خواهیم داد».

«آیدا توما سلیمان» یکی از اعضای کنست در پیامی توئیتری در واکنش به تصمیم «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای زدن برچسب تروریستی بر این ۶ نهاد حقوق بشری فلسطینی نوشت: «او ۶ سازمان حقوق بشری را گروه تروریستی اعلام کرد اما جامعه جهانی این دروغ را باور نکرد. به همین دلیل امروز آن‌ها نیروهای اشغالگر را فرستادند تا آن‌ها را تعطیل کنند».

فارس

پربیننده ترین خبرها