العالم - آمریکا
«لیز چنی» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، در گفتوگو با ایبیسی نیوز با اشاره به حاشیههای بازرسی اخیر پلیس این کشور از اقامتگاه ترامپ در فلوریدا، این تحقیقات را بسیار جدی دانست و نسبت به واکنشهای اعضای حزب جمهوریخواه و حامیان ترامپ به این موضوع ابراز «شرمساری» کرد.
بر این اساس، پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) در بارزسی اقامتگاه مارئه لاگو دونالد ترامپ در فلوریدا حدود ۲۰ جعبه اسناد از جمله ۱۱ مجموعه اسناد سری و فوق سری را کشف و ضبط کرده و در حال تحقیق در رابطه حذف و نابودی اسناد توسط وی و همچنین ایجاد ممانعت در مقابل تحقیقات و نقض قانون جاسوسی این کشور است.
در این راستا، اعضای حزب جمهوریخواه و حامیان ترامپ در واکنش به این اقدام افبیآی و در دفاع از ترامپ، وزارت دادگستری این کشور را به داشتن سوءنیت سیاسی در این زمینه متهم کردهاند.
چنی در این زمینه با ابراز نگرانی از خشونتهای طرفداران ترامپ پس از اعلام این خبر اظهار داشت که اقدام ترامپ مبنی بر انتشار حکم بازرسی پلیس در رسانهها بدون پنهان کردن نام افسران اجرا کننده حکم میتواند برای آنها خطرهایی را به دنبال داشته باشد.
وی که به عنوان معاون کمیته ویژه تحقیق حمله به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی ماه ۱۳۹۹) فعالیت میکند، افزود: اینکه حزب برای ادامه حمایتهای بی چون و چرا از ترامپ به بازتاب دهنده خشونت و حمله به مجریان قانون تبدیل شود، «بسیار غمانگیز» است.
ششم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی سال ۹۹) کنگره آمریکا مشغول شمارش آرای مجمع برگزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمریکایی به نتیجه رأیگیری در ایالت آریزونا، دونالد ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمتآمیز برگزار کنند.
طرفداران ترامپ در جمعیتی بزرگ به کنگره حمله کردند و در جریان این حمله خشونت آمیز، پنج نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند.
این منتقد سرسخت ترامپ وقتی از او پرسیده شد که آیا احتمال حضور رییس جمهور پیشین آمریکا در جایگاه شاهد در جریان بررسی حمله به ساختمان کنگره وجود دارد، از پاسخ قطعی در این باره امتناع کرد و گفت این احتمال همیشه وجود دارد.
چنی که به تازگی در رایگیری درون حزبی جمهوریخواهان برای انتخاب نامزد این حزب از ایالت وایومینگ برای حضور در انتخابات میان دورهای کنگره از هریت هیجمن (Harriet Hageman) هم حزبی مورد تائید ترامپ با اختلاف زیادی شکست خورد در این باره تصریح کرد: «هیچگونه احساس پشیمانی» ندارم.
وی ادامه داد: فکر میکنم این مساله از ابتدا آشکار بود که رای به استیضاح ترامپ عواقب سیاسی برای من به دنبال خواهد داشت.
این نماینده کنگره تصریح کرد که به منظور حفظ جایگاه خود در کنگره و حزب، باید بر خلاف باورهایش، دروغی را که درباره انتخابات ۲۰۲۰ به راه افتاده بود تایید میکرد.
او یکی از ۱۰ جمهوری خواه مجلس بود که در پی حمله ۶ ژانویه (۱۷ دی) رای به استیضاح ترامپ داد.
چنی درباره آن دسته از جمهوریخواهانی که همچنان به حمایتهای کورکورانه خود از ترامپ ادامه میدهد و بخش بزرگی از اعضای حزب را تشکیل میدهند، اظهار داشت: این رفتار آنها «بیمارگونه» است.
دختر «دیک چنی» معاون اسبق رئیسجمهوری آمریکا توضیح داد: جمهوریخواهان باید درباره رویکرد آینده حزب تصمیم بگیرند؛ اینکه میخواهند بر پایه باورهای حزب و سیاستهای آن رفتار کنند و یا تحت فرمان رییسجمهور خطرناک پیشین باقی بمانند.
وی از برنامهاش برای تاسیس یک تشکیلات سیاسی در هفتههای آتی به منظور ارتقای دانش آمریکاییها نسبت به تهدیدهای کنونی در این کشور از جمله وقایع پس از انتخابات ۲۰۲۰ و ایجاد کارزار مخالفت با حضور ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
چنی در این زمینه ابراز امیدواری کرد که شکستش در انتخاب درون حزبی به کارزار او برای «بیرون نگه داشتن ترامپ از کاخ سفید» کمک کند.
این جمهوریخواه آمریکایی که پیشتر گفته بود که برای جلوگیری از حضور مجدد دونالد ترامپ در کاخ سفید در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۳ حضور خواهد یافت، اعلام کرد که هنوز در این باره تصمیم قطعی نگرفته است و افزود احتمالا پس از بررسی انتخابها و پایان دوره نمایندگیاش در کنگره تصمیم نهایی را میگیرد.
چنی ادامه داد: جمهوریخواهان باید از اینکه ترامپ به عنوان نماینده این حزب در انتخابات شرکت نمیکند اطمینان حاصل کنند.
به اعتقاد چنی جمهوریخواهان در صورت حضور ترامپ به عنوان نماینده این حزب در انتخابات ۲۰۲۴، هیچ شانسی برای پیروزی نخواهد داشت.
او معتقد است ترامپ با زیر پا گذاشتن اصول اولیه دموکراسی و قانون اساسی، یک تهدید بزرگ و خطرناک برای آمریکاییها است و همچنان در حال رهبری جریانی است که انتخابات ۲۰۲۰ را انکار میکند.
لیز چنی همچنین تاکید کرد که کارزاری علیه جمهوریخواهانی که نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ را منکر میشوند ایجاد خواهد کرد.
ایرنا