العالم_یمن
وزارت آب و محیط زیست دولت نجات ملی یمن بعد از ظهر امروز یکشنبه، درباره تأثیرات محاصره ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی بر بخشهای آب و محیط زیست در این کشور نشست مطبوعاتی برگزار کرد.
شبکه خبری المسیره به نقل از «عبدالکریم السفیانی» معاون سازمان منابع آب دولت نجات ملی گزارش داد که این سازمان در شماری از منابع آبی استان الحدیده، آلودگی شیمیایی ناشی از مواد رادیواکتیو و سنگین کشف کرده است.
السفیانی تأکید کرد که ائتلاف متجاوز بیش از دو هزار و ۹۹۵ عدد از تاسیسات آبی از جمله سدها، موانع، پمپها، مخازن، سیستمهای و شبکه های آبیاری را از سال ۲۰۱۵ تخریب کرده است.
وی همچنین خبر داد که بیش از ۲۰ میلیون یمنی به آب آشامیدنی و بهداشتی دسترسی ندارند و این مسئله بر اساس آمارهای سازمانهای بین المللی است.
عبدالسلام الحکیمی معاون وزیر آب و محیط زیست یمن هم گفت که خسارات بخش آب و محیط زیست که معلول ائتلاف متجاوز و محاصره آن است، دستکم ۴۳۲ میلیارد ریال برآورد میشود.
الحکیمی تأکید کرد که بی نظمی در توزیع گازوئیل و قیمت بالای آن باعث شده است که ظرفیت سیستمهای پمپاژ آب کاهش یابد.
وی در پایان گفت که در دوران آتشبس، یمن تلاش کرده است که برای گسترش شبکه آب و فاضلاب، قطعات یدکی وارد کند؛ اقدامی که باعث شده است چندین حلقه چاه و تصفیه خانه مجددا راهاندازی شود.
سازمان ملل متحد هم شهریور ماه گذشته خبر داد که حدود نیمی از مردم یمن به دلیل جنگ علیه این کشور از آب آشامیدنی پاک و خدمات بهداشتی محروم هستند.
سازمان بین المللی مهاجرت سازمان ملل اعلام کرد که یمن از بدترین بحران انسانی در جهان رنج میبرد، جایی که نزدیک به پانزده و نیم میلیون نفر فاقد آب آشامیدنی سالم و بهداشت هستند.
این سازمان گفت که سال گذشته به بیش از دو میلیون نفر در یمن خدمات آب و بهداشت ارائه داد.
تجاوز ائتلاف سعودی-آمریکایی به یمن که از سال ۱۳۹۴ تاکنون ادامه دارد، وخیمترین بحران انسانی در این کشور را رقم زده است به طوری که ۸۰ درصد از مردم این کشور برای زنده ماندن به کمکهای بشر دوستانه نیاز دارند.
کمبود سوخت در یمن به دلیل توقیف مکرر کشتیهای یمنی حامل فرآوردههای نفتی نیز موجب از کار افتادن خیلی از تاسیسات حیاتی و نیروگاهها در این کشور شده است.
فارس