العالم ـ آسیا
بنابر گزارش ایندین تودی، پرتابگر ماهواره قطبی سازمان تحقیقات فضایی هند (PSLV) روز شنبه با موفقیت ۹ ماهواره از جمله هشت نانوماهواره را از اولین سکوی پرتاب در مرکز فضایی ساتیش داوان در سریهاریکوتای ایالت آندرا پرادش به فضا پرتاب کرد.
این موشک ۴۴.۴ متری با جرم پرتاب ۳۲۱ تن پرتاب شد و ماهواره اصلی آن ماهواره رصد زمین-۶ است که Oceansat-۳ نیز نامیده می شود.
این هشت نانوماهواره توسط شرکت های خصوصی و همچنین به طور مشترک توسط هند و بوتان توسعه یافته است. ماهواره رصد زمین-۰۶ نسل سوم ماهواره از سری اقیانوس است و برای ارائه خدمات تداوم فضاپیمای Oceansat-۲ با مشخصات محموله پیشرفته و همچنین مناطق کاربردی طراحی شده است.
این ماهواره در مدار همگام خورشید مستقر خواهد شد. این ماهواره ها در یک موقعیت ثابت نسبت به خورشید، برای همیشه هماهنگ شده اند.
این پرتابگر همچنین حامل آناند Anand، یک نانو ماهواره نمایشگر فناوری است که هدف آن نشان دادن قابلیت ها و کاربردهای تجاری دوربین های کوچک رصد زمین است.
این ماموریت یکی از طولانیترین ماموریتهایی است که دانشمندان Isro انجام میدهند و موشک را برای تغییر مدار با استفاده از رانشگرهای تغییر دو مدار (OCT) مورد استفاده در پرتابگر آماده میکنند.
به گزارش ایرنا، دولت هند به تازگی موشک حامل ۳۶ ماهواره عملیاتی را برای گسترش دسترسی به اینترنت، با موفقیت به فضا پرتاب کرده بود.