العالم _ زلال قرآن
اگر انسان از صمیم قلب و با جمع شرایط در اجرای حکم خداوند سبحان مذکور در آیات زیر:
1- آیه 3 سوره مبارکه نصر:
« فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا»
ترجمه: (درآن وقت خدای خود را حمد و ستایش کن و (از لوث شرک) پاک و منزّهدان و از او مغفرت و آمرزش طلب که او خدای بسیار توبه پذیر است).
2– آیات 16 و17 سوره مبارکه آل عمران:
« الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا إِنَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ .الصَّابِرِينَ وَالصَّادِقِينَ وَالْقَانِتِينَ وَالْمُنْفِقِينَ وَالْمُسْتَغْفِرِينَ بِالْأَسْحَارِ»
ترجمه: (آنان که (به درگاه الهی) عرضه دارند: پروردگارا: (به کرم خود) گناهان ما ببخش و ما را از عذاب جهنّم نگاه دار. آنان صابران و راستگویان و فرمانبرداران و انفاق کنندگان و استغفار کنندگان درسحرگاهانند).
با طهارت قلب حاصل ازتقاضای غفران وبخشش به درگاه پروردگار خویش توبه و استغفار نماید، خداوند رحمان هم به فضل و کرم خود، او را در زمره، صابرین، صادقین، مطیعین، منفقین، و مستغفرین بالاسحارقرار می دهد، لذا اگرعبد به هنگام عبادت تسبیح و تنزیه ذات اقدس الهی را با استغفار و طلب مغفرت الهی همراه کند، خداوند رحمان که «غافِراَلذَنب وَقابِلَ اَلتَوب» است با بخشش گناهان و زدودن آلودگیهای ناشی ازارتکاب گناهان، اورا به طهارت روح ونورانیت قلب و صفای باطن می رساند و زمینه ای فراهم می سازد تا ان شاءَالله با حضورقلب کامل به عبادت وعبودیت خالصانه و صادقانه الهی بپردازد، وبه قرب الهی توفیق یابد.