العالم - آمریکا
بنابر گزارش آسوشیتدپرس، بر اساس گزارشی که روز چهارشنبه منتشر شد، بیش از 250 میلیون نفر در 58 کشور در سال گذشته میلادی به دلیل درگیری ها، تغییرات اقلیمی، تأثیرات همهگیری کووید-19 و منازعه اوکراین با ناامنی غذایی حاد مواجه شدند.
گزارش جهانی درباره بحرانهای غذایی، یک اتحاد متشکل از سازمانهای بشردوستانه که توسط سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا تأسیس شده است، میگوید مردم در هفت کشور سومالی، افغانستان، بورکینافاسو، هائیتی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن با گرسنگی و مرگ مواجه بودند.
این گزارش نشان میدهد تعداد افرادی که با ناامنی غذایی حاد مواجه هستند و به کمکهای غذایی فوری نیاز دارند - 258 میلیون نفر - برای چهارمین سال متوالی افزایش یافته است؛ موضوعی که به گفته آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، یک «کیفرخواست گزنده از شکست بشریت» در اجرای اهداف سازمان ملل برای پایان دادن به گرسنگی در جهان محسوب میشود.
در حالی که افزایش سال گذشته تا حدی به دلیل تجزیه و تحلیل جمعیت بیشتری بود، این گزارش مذکور نشان میدهد شدت این مشکل نیز افزایش یافته است و «روند نگرانکنندهی وخامت را تشدید میکند.»
راین پاولسن، مدیر اورژانس و تاب آوری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، گفت تداخل عوامل مختلف باعث تشدید معضل گرسنگی میشود. این عوامل شامل درگیریها، شوکهای اقلیمی، تأثیر همهگیری کووید و پیامدهای منازعه روسیه و اوکراین است که بر تجارت جهانی کود، عرضه گندم، ذرت و روغن آفتابگردان تأثیر گذاشته است.
این تأثیر بر فقیرترین کشورهایی که به واردات مواد غذایی وابسته هستند، شدیدتر بوده است. پاولسن در این خصوص گفت: «قیمتها افزایش یافته است (و) آن کشورها به شکلی نامطلوب، تحت تأثیر قرار گرفتهاند.»
او خواستار «تغییر الگو» شد تا بودجه بیشتری صرف سرمایهگذاری در مباحث کشاورزی شود که بحرانهای غذایی را پیشبینی میکنند و هدف آنها جلوگیری از بروز معضلاتی نظیر ناامنی غذایی است.
او ادامه داد: «چالشی که ما با آن مواجه هستیم، عدم تعادل است، عدم تطابق بین مقدار میزان بودجهای که اختصاص داده میشود، این بودجه صرف چه چیزی میشود، و انواع مداخلاتی که برای ایجاد تغییر لازم است.»
ناامنی غذایی حاد زمانی رخ میدهد که ناتوانی فرد در مصرف غذای کافی، زندگی یا معیشت او را با خطر فوری مواجه کند.