العالم-اروپا
بورل افزود: این روند در منطقه آسیا - اقیانوسیه که در آن هزینههای نظامی نسبت به سال ۲۰۱۳، ۴۰ درصد افزایش یافته، بیشتر مشهود است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: در حال حاضر اعتماد بین بازیگران اصلی عرصه جهانی رو به کاهش است و احترام به قوانین بینالمللی و چندجانبه هم روز به روز کمرنگتر میشود.
به نوشته خبرگزاری تاس، ۱۴ وزیر خارجه از جمع ۲۷ وزیر خارجه اتحادیه اروپا که در نشست غیررسمی دیپلماتهای ارشد اروپایی در استکهلم گرد هم آمده بودند، در این شهر باقی ماندند تا در مجمع اتحادیه اروپا - هند - اقیانوس آرام شرکت کنند.
هنوز فهرست شرکتکنندگان در مجمع اتحادیه اروپا - هند - اقیانوس آرام منتشر نشده است اما به نوشته خبرگزاری تاس، چین در این مجمع شرکت نکرده است.
موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) چندی پیش گزارشی از آخرین دادهها درباره هزینههای نظامی کشورهای جهان منتشر کرد که در آن آمریکا، چین و روسیه به ترتیب بیشترین هزینه کنندههای نظامی جهان در سال ۲۰۲۲ معرفی شدند.
نان تیان پژوهشگر ارشد این موسسه تحقیقاتی معتقد است: تداوم روند صعودی در هزینه نظامی طی سالهای اخیر یک نشانه است از اینکه ما در یک جهان ناامن زندگی میکنیم.
وی افزود: کشورها در واکنش به محیط امنیتی رو به زوال که بهبودی در آینده برای آن متصور نیستند، قدرت نظامیشان را تقویت میکنند.
درحالیکه موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم ریشه بالا رفتن تامین منابع مالی در حوزه نظامی کشورها در سال ۲۰۲۲ را از نتایج جنگ اوکراین میداند، بسیاری از کارشناسان و ناظران بینالمللی باور دارند که اصرار غرب به ویژه آمریکا در جهت بزرگتر کردن دامنه قلمرو ناتو این فاجعه را رقم زده است بنابراین میتوان عامل اصلی را سیاستهای غرب در تحریک قدرتهای بزرگ چون روسیه و چین دانست.