امکان تردد زائران اربعین با ۳ نوع گذرنامه

سه شنبه 30 خرداد 1402
09:47
امکان تردد زائران اربعین با ۳ نوع گذرنامه معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: با هماهنگی طرف عراقی، امسال تمهیدات بسیار خوبی برای عبور آسان زائران از مرز‌های پنج‌گانه کشور با ۳ نوع گذرنامه اندیشیده شده است.

العالم - ایران

سیدمجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور افزود: این گذرنامه‌ها شامل گذرنامه بین‌المللی که مدت آن پنج سال اعتبار دارد، گذرنامه ویژه اربعین که از اول تا ۳۰ صفر اعتبار دارد و گذرنامه‌هایی که مدت اعتبار آن به پایان رسیده است و ما آن را تمدید می‌کنیم، است.

میراحمدی همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای تسهیل تردد زائران اربعین امسال، گفت: بر اساس برنامه تنظیم شده این زائران از مرز‌های چذابه و شلمچه در استان خوزستان، مهران در استان ایلام، خسروی در استان کرمانشاه و باشماق در کردستان به کربلا عزیمت می‌کنند و مرز سومار در استان کرمانشاه برای انتقال تجهیزات موکب‌های اربعین به عراق تعیین شده است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: شرایط تردد زائران به گونه‌ای خواهد بود که کمترین معطلی را در پایانه‌ها داشته باشند.

زائران خارجی فقط از مرز شلمچه به کربلا عزیمت می‌کنند
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور گفت: در اربعین امسال مرز شلمچه برای عزیمت زائران خارجی به کربلای معلا در نظر گرفته شده است.

میراحمدی با اشاره مشکلات و معطلی عزیمت زائران خارجی به خصوص زائران پاکستانی در اربعین سال گذشته افزود: با طرف عراقی هماهنگی لازم برای عبور زائران خارجی از مرز بین‌المللی انجام شده است.

وی گفت: از دیدگاه ما هیچ فرقی میان زائران ایرانی و خارجی از نظر برخورداری از امکانات رفاهی وجود ندارد.

عراق ظرفیت پذیرش بیش از ۳ میلیون زائر را ندارد
میراحمدی افزود: زیرساخت‌های عراق بیشتر از ۳ میلیون زائر ظرفیت پذیرش ندارد، ضمن آنکه در زیرساخت‌های کشور به خصوص در بحث وسایل حمل و نقل مشکلات زیادی داریم و حدود ۶ هزار دستگاه اتوبوس کم داریم.

رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: البته طرف عراقی امسال خیلی روی محدودیت‌های پذیرش زائران اربعین اصرار نکرد، ولی ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا زائران با آرامش، نظم و برخورداری از امکانات رفاهی بتوانند از مرز‌ها عبور کنند و به سلامت برگردند.

معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور افزود: عراق درخواست کرده است برای جابه‌جایی زائران در عراق به آنان کمک کنیم تا زائران با توجه به گرمای امسال، مشکلات کمتری داشته باشند.

میراحمدی افزود: البته امکانات حمل و نقل عراق برای جابجایی زائران محدود است و اربعین پارسال برای انتقال و بازگشت زائران مشکلات زیادی داشتیم.

وی گفت: ما و طرف عراقی برای عزیمت زائران ایرانی و اتباع خارجی محدودیتی ایجاد نکرده‌ایم و حتی اگر زائران بیشتر از چهار میلیون نفر باشند منعی برای عزیمت زائران ایجاد نخواهد شد.

میراحمدی افزود: اربعین پارسال درمجموع حدود (۳.۸) سه میلیون و هشتصد هزار زائر (ایرانی و اتباع خارجی) از مرز‌های پنچ‌گانه کشور راهی شهر‌های مقدس عراق به خصوص کربلای معلا و نجف اشرف شدند.

0% ...

آخرین اخبار

اختلاف عمیق اسرائیل با شورای صلح غزه/تل‌آویو علاقه‌ای به اجرای کامل توافق ندارد


شمار شهدای غزه به ۷۳ هزار و ۳۹۹ نفر رسید


آل سعود با محاصره مرگبار، بار دیگر کودکان یمنی را به مسلخ برد+ فیلم


«ماگا» علیه اروپا؛ چرا ترامپ قاره سبز را آماج حملات خود قرار داده است؟


سرلشکر ایزدی: با یک صدم هزینه‌های نظامی دشمن بر آنها غلبه کردیم


شبح سوسیالیسم بر فراز آمریکا


امتناع ریاض از پذیرش مجروحان مزدور مسلح یمنی+فیلم


ادامه دعوای ترامپ با بی‌بی‌سی/ رئیس‌جمهوری آمریکا: مزاحم خانواده‌ام نشوید


حمله پهپادی به دفتر نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق


پیامدهای جنگ علیه ایران؛ شرکت‌های انگلیسی در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند