العالم - ایران
"ناصر کنعانی" سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری در مورد دیپلماسی عمومی وزارت خارجه در دولت سیزدهم، اظهار داشت: دیپلماسی عمومی جزو مکمل و جدایی ناپذیر همه گامهای دستگاه سیاست خارجی کشور در حوزه فرامرزی ومنطقهای و بین المللی است. در این دولت اقدامات ویژهای در این باره داشتیم. در این زمینه اقدامات متنوعی را مد نظر قرار دادیم و گامهای قابل توجهی هم برداشتیم. نفس توجه به دیپلماسی عمومی امروز بهعنوان یک اصل انکار ناپذیر است. اینکه نمایندگیهای ما و رؤسای نمایندگیهای ما بهعنوان مسؤول در خارج از یک کشور نه بهعنوان امر تزئینی بلکه بهعنوان یک امر کارکردی لحاظ میکنند.
وی گفت: پایش تحولات به صورت روزانه و مستمر انجام میشود. استفاده از ظرفیتهای ایرانیان و توجه به ایران دوستان در جهان، توجه به ظرفیت رسانهها که توجه به تبیین اقناعکننده رویکرد اساسی سیاست خارجی کشور و … اکنون بیش از گذشته در دستور کار است.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: اینکه نمایندگیهای ما به عنوان مسئول سیاسی ایران، دیپلماسی عمومی را به عنوان یک امر کارکردی و مکمل و جز جدایی ناپذیر همه فعالیتها لحاظ میکنند، این موضوع مورد توجه جدی است.
کنعانی گفت: اکنون مسئله فلسطین تبدیل به مهمترین مسئله سیاسی و انسانی محل توجه دنیا و ملتها شده است و این محصول استفاده از عنصر و ظرفیت دیپلماسی عمومی در کنار اصول سیاست خارجی ایران است.
وی تصریح کرد: اینکه ما بتوانیم در حوزه جهان اسلام یک همگرایی بیشتری را داشته باشیم، همه محصول توجه به دیپلماسی عمومی است. اینکه شورای امنیت جلسهای ویژه برای اهانت به مقدسات اسلامی داشته باشد، محصول توجه به موضوع دیپلماسی عمومی است.
کنعانی در مورد تأثیر انتخابات آمریکا بر سیاست خارجی ایران گفت: آمد و رفت دولتها برای ما اهمیت ندارد. آنچه مهم است، اینکه آمریکا سیاستی خصمانه علیه ایران در پیش گرفته است.
وی تاکید کرد: تغییر بنیادین سیاستهای خصمانه آمریکا میتواند فضا را تغییر دهد.
سخنگوی وزارتخارجه در مورد راهکارهایی برای پیگیری حمله رژیم صهیونیستی به یمن و ارسال پیام آمریکا به یمن گفت: جای تأسف است که رژیم صهیونیستی در سایه حمایت غربیها همچنان به جنایات جنگی خود در فلسطین ادامه میدهد. آنچه که روشن است اینکه رژیم صهیونیستی همواره تهدید کننده صلح و ثبات از زمان تأسیس هویت نامشروع در سطح منطقه بوده است.
وی ادامه داد: این رژیم منشأ بیثباتی و ناامنی و ایجاد کننده تنش در منطقه بوده است. آنچه که ما شاهدیم نتیجه حملات نامشروع و غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه غزه است.
کنعانی افزود: بارها تاکید کردیم آرامش زمانی بازخواهد گشت که جامعه جهانی ماشین کشتار رژیم را متوقف کند.
ملت یمن و دولت نجات ملی بارها اعلام کرده که اقداماتش در چارچوب حمایت از ملت مظلوم فلسطین است و اگر جنایات متوقف شود دولت یمن اقدامات خودش را متوقف میکند.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: حمله رژیم صهیونیستی به یمن، تجاوز به حاکمیت ملی یمن و دامن زدن به تشدید تنش است. جامعه جهانی مسؤولیت دارد در مقابل جنایات رژیم بایستد و اقدامات تحریک کننده رژیم را متوقف کند. به ویژه دولت آمریکا در قبال اقدامات جنایتآمیز مسئولیت جدی دارد.
کنعانی در مورد واکنش اروپا و آمریکا به انتخاب رئیس جمهور ایران، گفت: اصل برگزاری انتخابات در ایران در یک بازه زمانی ۵۰ روزه بعد از شهادت رئیس جمهور بود که یک موضوع بسیار مهم محل توجه برای تمامی کشورهای کوچک و بزرگ دنیا بود.
وی ادامه داد: بازخوردی که ما از این رخداد در فضای سیاسی و رسانهای میگیریم نشان دهنده اهتمام ویژه است و اینکه این رخداد بزرگ و رکورد ملت ایران در این بازه زمانی محدود چه میزان محل توجه و اعجاب برای دولتها و ملتها بوده است.
وی افزود: متأسفانه شاهد آن پویایی لازم متناسب با ظرفیتهای موجود در رابطه ایران و اروپا نیستیم.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: طبیعی است ایران در حوزه روابط خارجی، اروپا را به عنوان حوزه مهم محل توجه قرار داده است.
وی ادامه داد: سردی مناسبات یا عدم استفاده از ظرفیتهای موجود، نتیجه محاسبات غلط اروپا و یا فشارپذیری از ناحیه آمریکا است. اگر اروپا با نگاه مستقلانه در روابط با ایران عمل کند، حتماً شاهد ارتقای مناسبات خواهیم بود.
کنعانی در مورد احیای برجام، گفت: آنچه برای ما اهمیت دارد، بازگشت مسئولانه همه اعضا از جمله آمریکا به برجام است. آن طرفی که به همه تعهداتش پایبند بوده و آن را انجام داده ایران است.
کنعانی در مورد موضع وزارت خارجه به پایان مأموریت جاوید رحمان بهاصطلاح گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، و انتخاب "مای ساتو" ژاپنی به این سمت، گفت: با تبدیل حقوق بشر به عنوان ابزار سیاسی علیه کشورهای مستقل مخالفیم. حقوق بشر مقوله انسانی مقدس نباید تحت الشعاع اهداف و رویکردهای سیاسی دولتهای مشخص برای تحمیل سیاستها و خواستههای نامشروع نسبت به دولتهای مستقل مورد سوءاستفاده قرار بگیرد. در سالهای گذشته شاهد استفاده از حقوق بشر به عنوان ابزار سیاسی بودیم.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد: ایران مبتنی بر ارزشهای اسلامی و تاریخی و آرمانهای دینی و اخلاقی به مسأله حقوق بشر توجه ویژه دارد و به دنبال ارتقای جایگاه حقوق بشر است و خود را ملتزم به اصول حقوق بشر میداند و کسانی که از حقوق بشر به عنوان ابزار استفاده میکنند بیش از هر طرفی نیازمند بازبینی رویکردهای خود هستند و باید سیاستهای غلط خود را اصلاح کنند.
مهر