به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، سایت خبری "سوریه الان" در گزارشی به بررسی مواضع عربستان و ترکیه و قطر درقبال گروه موسوم به ائتلاف مخالفان سوری پرداخت و نوشت: انتخاباتی که در ماه گذشته میلادی به منظور تعیین رییس ائتلاف مخالفان سوری برگزار شد، با انتخاب مجدد احمد الجربا که از سوی رژیم سعودی حمایت می شود، موجب شد که اختلاف بین عربستان از یک سو و قطر و ترکیه از سوی دیگر شدت یابد چراکه برخی از معارضان سوری و کشورهای قطر و ترکیه معتقدند که عربستان برای انتخاب مجدد الجربا رشوه های 10 هزار دلاری داده و سعودی ها آرای دیگر اعضا را خریده اند.
اعضای ائتلاف مخالفان سوری در نشست ماه پیش خود دچار اختلاف شدید شدند به گونه ای که بیش از یک سوم اعضا یعنی حدود 40 نفر- از جمله اعضای مورد حمایت قطر- در اعتراض به انحصارطلبی عربستان در رهبری ائتلاف، استعفا کردند.
در راستای همین اختلافها، گروه تروریستی موسوم به "جبهه اسلامی" حملات سنگینی را علیه ستاد کل گروه مسلح موسوم به ارتش آزاد سوریه به فرماندهی "سلیم ادریس" آغاز کرد.
بدنبال تشدید درگیریها میان گروههای مسلح مخالف سوری، کشورهای آمریکا و انگلیس نیز کمک های نظامی خود را به این گروهها قطع کرده اند و ترکیه نیز وارد عمل شد و دفاتر ائتلاف مخالفان سوری در این کشور را بست.
ترکیه بهانه بسته شدن دفتر ائتلاف مخالفان در یکی از برج های نزدیک فرودگاه استانبول را ایجاد مزاحمت برای همسایه ها در نتیجه رفت وآمد هیئت های نمایندگی به این دفتر و اقدامات امنیتی برخی از رهبران ائتلاف، عنوان کرد به گونه ای که در آخرین مورد، یکی از محافظان احمد الجربا مدعی وجود خودروی بمب گذاری شده در ساختمان محل استقرار رهبران ائتلاف شد که این امر سردرگمی مسئولان ترکیه و تخلیه اجباری منطقه را به همراه داشت.
این وضعیت باعث شد که مالک ساختمان، اعضای ائتلاف را با زور پلیس حاضر در محل، از آن بیرون کند.
درهمین راستا، یکشنبه گذشته نیز نیروهای امنیتی ترکیه به بهانه تهدیدات القاعده، دفاتر ائتلاف مخالفان سوری در شهر مرزی غازی عنتاب هم مرز با سوریه را بست.
منابع ترک نیز از تلاش مسئولان ائتلاف برای برقراری ارتباط با مقامات ترکیه درباره چرایی این موضوع و عدم موفقیت آنها در برقراری ارتباط خبر دادند.
بنا به گزارشها، سران ائتلاف مخالفان سوریه در اندیشه جدی برای جابه جایی دفاتر خود به مکان دیگری هستند اما در انتخاب گزینه ها با مشکلاتی مواجهند زیرا قطر و عربستان از آنها استقبال نخواهند کرد؛ همچنین کشورهای اروپایی نیز ارائه هرگونه تسهیلاتی را به آنها مردود دانسته اند.
منابع مخالفان سوریه اذعان می کنند که آنها در جستجوی انتقال پایگاهها و ستادکل فرماندهی خود به داخل خاک اردن هستند اما اردنی ها هم به رغم تشدید فشار از سوی سعودی ها برای پذیرش خواسته مخالفان سوریه، از پذیرش این درخواست سرباز می زنند، در نتیجه ائتلاف مخالفان گزینه ای جز ترکیه سراغ ندارد.
در مقابل، ترکیه و قطر نیز به دنبال دمیدن روح تازه ای در کالبد گروه موسوم به "شورای ملی سوریه" به منظور بازگرداندن تحرک سیاسی به آن و معرفی کردن این گروه به عنوان نماینده مخالفان هستند. این گروه تحت تسلط گروه اخوان المسلمین سوریه است.
دفاتر این شورا در شهرهای استانبول و غازی عنتاب به کمک سرویس اطلاعاتی ترکیه که همواره نماینده ای به دفاتر شورای ملی مخالفان می فرستد، فعالیت خود را از سر گرفته اند.