العالم ـ ایران ـ سیاسی
روحانی عصر سه شنبه در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: همزمانی پیروزی تیم ملی فوتبال در اولین بازی جام جهانی روسیه، نشاط ملی و شادی مردم در عید سعید فطر را مضاعف کرد؛ لذا باید از هموطنان وطن دوست و زنان و مردان ایرانی که به شکل های گوناگون موجب تشویق ورزشکاران عزیز بودند، تشکر و قدردانی کرد.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ورزش نمادی موثر از یکپارچگی ملی است. مردم ایران نشان داده اند عاشق کشور خود هستند و از هر فرد و حرکتی که باعث موفقیت و اعتلای نام ایران در عرصه بین المللی شود، تجلیل می کنند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تحلیل شرایط بین المللی و اقدامات بدخواهان برای تضعیف اعتماد مردم به مسوولان و امید آنها به آینده افزود: مردم و مسوولان در 40 سال گذشته و شرایطی بسیار سخت تر کنار هم ایستاده اند و امروز نیز هر چه متحدتر باشیم راحت تر از مشکلات عبور می کنیم.
رییس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به ظرفیت های عظیم اقتصادی کشور و هماهنگی و تلاش مسوولان دولت و سایر قوا در این عرصه تاکید کرد که علاوه بر اقدامات اقتصادی، ضروری است که اقدامات فرهنگی و پیوست های رسانه ای نیز برای اطلاع رسانی صحیح به جامعه مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور با اشاره به نشاط معنوی، روزه داری و عبادات مردم در ماه مبارک رمضان تاکید کرد: مردم علاوه بر تزکیه و صیقل روح، ارتباط بیشتر با پروردگار و کمک به نیازمندان؛ در روز قدس نیز با حضور گسترده و پرشور، به وظیفه دینی، سیاسی و انقلابی خود عمل کردند.
روحانی ضمن آرزوی رحمت واسعه برای حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدی و تقدیر از خدمات آن مرحوم به عنوان باسابقه ترین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ایشان همواره شخصیتی علمی، انقلابی و فرهنگی مورد احترام جامعه بود. نقش ارزشمندی در حوزه و دانشگاه داشت، شاگردان برجسته ای تربیت کرد و در موسسه سمت نیز منشاء خدمات ماندگار علمی و آموزشی بود.
رییس جمهوری مرحوم احمدی را شخصیتی صریح اللهجه، بدون تعلق جناحی و دغدغه مند فرهنگ و جامعه عنوان کرد.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به تغییر روسای کمیسیون های مجلس شورای اسلامی، از زحمات اعضای قبلی تقدیر و به اعضای جدید شورا خیرمقدم گفت.
در ادامه این جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، 16 نفر از روسای دانشگاه های کشور انتخاب شدند و بر این اساس ابراهیم فرشیدی برای ریاست دانشگاه صنعتی شهدای هویزه، عزیز حبیبی ینگجه برای ریاست دانشگاه محقق اردبیلی، اسدالله تیموری یانسری برای ریاست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، سید حسن سلطانی برای ریاست دانشگاه هنر، محمد حسن فتحی برای ریاست دانشگاه تربت حیدریه، جبار علی ذاکری برای ریاست دانشگاه علم و صنعت، احمد خامسان برای ریاست دانشگاه بیرجند، مسعود نصیری زرندی برای ریاست دانشگاه سمنان، علی محمودی نژاد برای ریاست دانشگاه صنعتی سیرجان، محمد ملکی برای ریاست دانشگاه ملایر، احمد عریان برای ریاست دانشگاه یاسوج، محمود پوریوسف میاندوآب برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی واحد ارومیه، مظاهر نیکخواه برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال بختیاری واحد شهرکرد، سیف اله فضل الهی قمشی برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان قم واحد قم، سید علی طاهری برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان واحد گرگان و محمد حسن برهانی فر برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز واحد کرج انتخاب شدند.
همچنین در این جلسه در زمینه جایزه مصطفی (ص) و تاکید شورای سیاستگذاری این جایزه و نیز اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص لزوم ایجاد اصلاحیه در آن، قرار شد این جایزه در دو بخش اعطا شود و اصل جایزه به دانشمند مسلمان جهان اسلام که در ارتقای علم و فناوری شاخص بوده است، تعلق بگیرد و یک جایزه هم به دانشمند مسلمانی که در سایر کشورها در زمینه علوم مختلف سرآمد است، اهدا شود. مقرر شد این موضوع به عنوان اصلاحیه و متممی در جایزه مصطفی(ص) مورد توجه قرار بگیرد.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه این جلسه گزارشی در مورد کتاب و چالش های پیش روی صنعت چاپ و نشر و نیز توفیقاتی که در این حوزه به دست آمده است، ارایه کرد.
رییس جمهوری و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این جلسه یاد دکتر احمدی عضو فقید این شورا را گرامی داشتند.