العالم- آسیا
از رسانه های استرالیایی، این جنگنده ها از نظر سرعت 1.6 برابر قوی تر از نسل جنگنده های گذشته و از نظر شکستن دیوار صوتی چندین برابر است.
طبق گزارش شبکه تلویزیونی اس بی اس استرالیا در روزهای اخیر این دو فروند هواپیمای فوق پیشرفته را تحویل گرفت که در کوئینزلند استرالیا فرود آمدند.
آمریکا اعلام کرده است که از این مدل جنگنده های پرسرعت اف- 35 یک هزار فروند تولید و به ناوگان نظامی متحدان خود خواهد فروخت.
براساس گزارش رسانه های استرالیایی، کانبرا اکنون 12 جنگنده در حال پرواز و در جریان عملیات درمناطق مختلف جهان از جمله دریای جنوبی چین و 18 فروند دیگر نیز آماده و خارج از عملیات نظامی دارد.
لاکهید مارتین شرکت هوایی سازنده این جنگنده ها گزارش داد هزینه تمام شده ساخت این هواپیماها به دلیل استفاده از فناوری های پیشرفته روز به روز در حال صعود است و بهای تمام شده هر جنگنده – اف 35 تا سال 2020 به 80 میلیون دلار خواهد رسید.
قرارداد خرید 72 فروند جنگنده اف- 35 از آمریکا سال گذشته توسط مالکوم ترنبول نخست وزیر پیشین استرالیا در حالی امضا شد که برخی از نمایندگان این کشور و سیاستمداران این کشور، هزینه های بسیار بالای خرید و نگهداری آن را تحمیلی بر اقتصاد این کشور اعلام کردند.
اما ترنبول خرید این تعداد جت جنگنده را برای حفظ امنیت استرالیا و گسترش فعالیت های نظامی این کشور در منطقه جنوب شرق آسیا و سایر نقاط جهان ضروری دانسته بود.
تاکنون انگلیس، استرالیا، نروژ، ایتالیا، ترکیه، دانمارک، هلند، رژیم صهیونیستی، کره جنوبی و ژاپن ، 10 خریدار اصلی جت نظامی اف- 35 از آمریکا بوده اند.
آمریکا برای اولین بار از این جت ها در سال 2012 درناوگان هوایی خود استفاده کرد اما دونالد ترامپ از منتقدان ساخت این جنگنده پر هزینه است.
آمریکا تاکنون از این جت ها در افغانستان استفاده کرده و رژیم صهیونیستی نیز از آنها در آسمان نوار اشغالی و همچنین تعرضات غیرقانونی و هوایی علیه کشورهایی از جمله سوریه و لبنان بهره برداری کرده است.