العالم ـ آسیا
این گزارش به نقل از یک تحلیل گر طالبان خاطرنشان کرده، از آنجایی که طالبان به طرح صلح آمریکا در افغانستان مشکوک است، به دولت افغانستان پیشنهاد داده برای ادامه مذاکرات صلح، قرارداد امنیتی دوجانبه ای را که با آمریکا امضاء کرده است، لغو کند.
این تحلیلگر که خواست نامش فاش نشود گفت: دولت باید به عنوان پیش شرط مذاکرات صلح، قراردادی را که به دولت آمریکا اجازه می دهد حدود 10 هزار نظامی آمریکایی را برای آموزش و انجام امور مستشاری به نیروهای امنیتی در افغانستان حضور داشته باشند، لغو کند.
براساس این گزارش، طالبان همواره سعی کرده با امتناع از گفت وگو با دولت به عنوان یک طرف مذاکره صلح، اختیاراتی برای تصمیم گیری در امور مملکتی افغانستان داشته باشد.
همچنین براساس گزارش روزنامه دیلی تایمز پاکستان، به گفته این تحلیلگر، تصمیم گیری اصلی در افغانستان را نه کاخ ریاست جمهوری افغانستان بلکه سفارت آمریکا در کابل و سرفرماندهی نیروهای آمریکایی در این کشور برعهده دارد.
وی افزود: به همین دلیل بود که طالبان این بار در مذاکرات صلح در ابوظبی که با مدیریت پاکستان، امارات متحده عربی و عربستان برگزار شد، سعی کرد به جای مذاکره با دولت افغانستان با نماینده آمریکا در امور افغانستان طرف باشد.
به گزارش ایرنا، به اعتقاد این تحلیل گرطالبان، چنانچه دولت کابل بخواهد با طالبان به تفاهم برسد باید هرچه سریعتر قرارداد امنیتی با آمریکا را لغو و آن ها را از کشور اخراج کند.
وی افزود: دولت افغانستان باید بابت جنایات آمریکایی ها و همپیمانان محلی آنها عذرخواهی و پرونده جنایات آنها را به دادگاه جنایات ضد بشری تحویل دهد.
به گزارش دیلی تایمز، دولت پاکستان تلاش زیادی کرد تا طالبان را وادار کند با نمایندگان دولت افغانستان در ابوظبی مذاکره کنند، اما چون آنها دولت را حامی بیگانگان به ویژه آمریکا می دانند، از گفت وگو با دولت امتناع کردند.