العالم ـ اروپا
این تظاهرات به درخواست انجمن "مبارزه برای مقدونیه متعلق به یونان" و در مقابل پارلمان برگزار شد که طی آن شرکت کنندگان ضمن محکوم کردن سیاست های خارجی دولت چپگرای این کشور، مخالفت خود را با توافق آتن و اسکوپیا ابراز داشتند.
تعداد کثیری ازشهروندان یونانی با دردست داشتن پرچم های کشورشان شعارهایی چون "دست از خیانت به تاریخ ملت یونان بردارید"، "مقدونیه همیشه یونانی باقی خواهد ماند"، "خائنین به وطن باید مجازات شوند"، "تمامیت ارضی کشور، تاریخ وفرهنگ ملت را به دیگران واگذار نکنید" مخالفت شدید خود را با تصمیم دولت چپگرای یونان درباره توافق بین آتن - اسکوپیا و به رسمیت شناختن کشور مقدونیه یوگسلاوی سابق به عنوان مقدونیه شمالی را بشدت محکوم کردند و خواستار توقف ارایه این توافقنامه به پارلمان شدند.
با گذشت زمان هر لحظه به تعداد معترضین افزوده می شد و دولت یونان برای حفظ نظم و آرامش بیش از 2هزار پلیس و نیروی امنیتی به همراه بالگردهای گشت زنی را بر فراز شهر آتن بکار گرفته بود.
در همین حال تعدادی از معترضین به توافقنامه آتن- اسکوپیا وارد صحن پارلمان یونان شدند وبا تکان دادن پرچم، مقدونیه را یونانی و متعلق به تاریخ یونان قلمداد می کردند.
نخست وزیران یونان و دولت مقدونیه یوگسلاوی سابق حدود سه ماه پیش تحت فشار آمریکا،اتحادیه اروپا واعضای ناتو برای حل اختلافات خود و آماده کردن زمینه پیوستن مقدونیه یوگسلاوی سابق به ناتو و اتحادیه اروپا، در منطقه مرزی بین دو کشور توافقنامه ای را امضا کردند که به توافق نامه آتن - اسکوپیا معروف شد. براساس آن مقدونیه یوگسلاوی سابق به عنوان مقدونیه شمالی، شهروندان و زبان شهروندان این کشور مقدونیه ای محسوب می گردند.
یونانیان از همان ابتدا مخالف این توافقنامه بودند و مرتب با برپایی تظاهراتی مخالفت خود را با این توافقنامه ابراز می داشتند.
ماجرای اختلاف آتن و اسکوپیا از اواسط سال 1992و با آغازحمله ناتو به یوگسلاوی که با موافقت نخست وزیر وقت یونان "کستنتینوس متسوتاکیس" شروع شده بود و به تجزیه یوگسلاوی و جدا شدن مقدونیه انجامید، آغاز شد.
در سال های 2008میلادی نیز دولت راستگرا و محافظه کار یونان اعلام کرده بود منوط برتعیین ومشخص شدن حدود چغرافیایی مقدونیه یوگسلاوی سابق، این کشور را به نام مقدونیه به علاوه تعیین جغرافیایی اش، برسمیت خواهد شناخت و مانع پیوستن این کشور به ناتو و عضویت در اتحادیه اروپا نخواهد شد.
در حال حاضر که 'کریاکس متسوتاکیس' رهبر این حزب را به عهده دارد با توجه به نزدیک بودن زمان انتخابات عمومی و برای جلب نظر شهروندان یونانی و افزایش طرفداران خود بر خلاف تصمیم پدرش درسال 1993 و حزبش در سال 2008 میلادی، مخالفت شدید خود را با این توافقنامه ابراز می دارد و از مردم برای شرکت در تظاهرات دعوت به عمل می آورد.
به گزارش ایرنا، اولین کشوری که مقدونیه یوگسلاوی سابق را با نام "مقدونیه" به رسمیت شناخت آمریکا بود که بعد از آن بیش از 100 کشور دیگر جهان این کشور را با نام فقط' مقدونیه' به رسمیت شناختند.از این رو دولت یونان مدعی است که توانسته است نام مقدونیه را که در حال حاضر توسط بیش از 100 کشور جهان به رسمیت شناخته می شود به "مقدونیه شمالی"با این توافق تغییر دهد و در واقع به نفع منافع ملی گام برداشته و زمینه ثبات در منطقه بالکان را فراهم آورده است.
قرار است تا پایان هفته آینده دولت یونان توافقنامه آتن و اسکوپیا را به پارلمان این کشور برای تصویب بارایه نماید .