پیشنهاد حماس برای مذاکره بدون واسطه با فتح

پیشنهاد حماس برای مذاکره بدون واسطه با فتح
جمعه 14 تير 1398 - 11:50

یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس پیشنهاد مذاکره مستقیم با فتح داد تا طرحی برای مقابله با «معامله قرن» اتخاذ شود.

العالم- فلسطین اشغالی

«صلاح البردویل» عضو دفتر سیاسی حماس امروز (جمعه) در صفحه فیسبوک خود طرحی برای پایان دادن به اختلافات با داخلی فلسطین و تحقق آشتی ارئه داد.

البردویل جنبش فتح را به گفت‌وگوی مستقیم و بدون واسطه با حماس با هدف حل اختلافات فراخواند تا مرحله‌ جدیدی برای مقابله با طرح موسوم به «معامله قرن» ایجاد شود.

معامله قرن ، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه «اسرائیل» با فلسطین و مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط عربی اسرائیلی است.

وی ضمن اعلام اینکه مذاکره مستقیم و بدون واسطه بهترین ضمانت برای حل اختلافات است، افزود: دموکراسی و انتخابات فراگیر وسیله‌ای مهم برای زندگی سیاسی و اجتماعی است اما روحیه توافق و شراکت بادوام‌تر و مفیدتر است.

البردویل در ادامه تصریح کرد، در مرحله اول باید مذاکراتی بدون حضور رسانه‌ها برگزار و سپس نتایج این گفت‌وگوها به مردم عرضه شود.

وی سپس پیشنهاد داد این مذاکرات در همین ماه جاری و در راستای خدمت به مسأله فلسطین آغاز شود.

هفته گذشته، «نبیل شعث» مشاور «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در امور بین‌الملل اعلام کرد، جنبش فتح پیشنهادی به حماس درباره پرونده آشتی فلسطینی داده است.

شعث به وبسایت «دنیا الوطن» گفت: فتح از طریق مصر پیشنهادی به حماس برای برگزاری انتخابات در کرانه باختری، نوار غزه و قدس و در وهله بعدی تشکیل دولت وحدت ملی داده است.

مشاور عباس ادامه داد، پیشنهاد مذکور بر مشارکت تمام گروه‌های فلسطینی در انتخابات آینده تأکید می‌کند تا دولت بر اساس نسبت رأیی که هر گروه فلسطینی در انتخابات به آن دست پیدا کرده، تشکیل شود، این ملت است که میزان حضور گروه‌های فلسطینی در دولت آینده را مشخص می‌کند.

شعث تصریح کرد: به جای تشکیل دولت ائتلافی از طریق مذاکره، برای انتخابات آماده می‌شویم و دوباره به سمت تشکیل دولت جدید می‌آییم این موضوع منجر به تشکیل دولت وحدت ملی بر پایه نتایج انتخابات می‌شود.

تشکیلات خودگردان در حالی از این پیشنهاد سخن می‌گوید که محمود عباس اسفندماه گذشته (1397) رسماً «محمد اشتیه» از متحدان قدیمی خود را مأمور تشکیل کابینه جدید فلسطین کرد و دولت جدید به صورت یکجانبه تشکیل شد.

دولت وفاق ملی قبلی فلسطین در سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۴) پس از توافق میان فتح و جنبش حماس تشکیل شده بود اما حماس همواره درباره کم‌کاری دولت مذکور در قبال غزه اعتراض داشت.

فارس

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها