میراث استعمار پیر؛جدال پاکستان و هند بر سر کشمیر/ اسلام آباد مبادلات تجاری و فرهنگی با دهلی نو را متوقف کرد

میراث استعمار پیر؛جدال پاکستان و هند بر سر کشمیر/ اسلام آباد مبادلات تجاری و فرهنگی با دهلی نو را متوقف کرد
شنبه 19 مرداد 1398 - 12:49

اختلافات مرزی برسر کشمیر برجای مانده از استعمار انگلیس، همچنان شعله تنش و درگیری میان پاکستان و هند را برافروخته نگه داشته به طوری که درپی تشدید اختلافات، اسلام آباد به طور رسمی مبادلات تجاری و فرهنگی با دهلی نو را متوقف کرده است.

العالم ـ آسیا

بنابر گزارش رسانه های پاکستانی، فعالیت های بازرگانی با هند در حالی به طور کامل متوقف شده که دولت اسلام آباد -در اعتراض به تصمیم اخیر دهلی نو درخصوص منطقه جامو و کشمیر- سفیر هند را اخراج کرده و سطح تعاملات دیپلماتیک میان دو کشور را کاهش داده است.

پایگاه خبری انگلیسی زبان «داون» پاکستان در این خصوص نوشت: اکنون سطح روابط تجاری این کشور با هند مانند اسرائیل که پاکستان هیچ رابطه ای با آن ندارد، رسیده است.

دولت پاکستان براساس توافق های اخیر میان رهبران ارشد سیاسی و نظامی کشور طی جلسه کمیته امنیت ملی، تمامی همکاری های فرهنگی با هند شامل پخش فیلم ها، تبلیغات و سریال های هندی از شبکه های پاکستانی را نیز ممنوع اعلام کرد.

منابع خبری روز شنبه اعلام کردند: اداره امور اقتصادی پاکستان نیز به طور رسمی بسته شدن تمامی مسیرهای تجارت با هند را اعلام کرد که بدین ترتیب مبادلات بازرگانی میان رقبای سنتی در جنوب آسیا برای مدت نامعمولی به پایان رسید.

خانم «فردوس عاشق اعوان» مشاور نخست وزیر پاکستان در امور داخلی نیز اعلام کرد: این کشور واردات کالا از هند طبق قرارداد تجارت ترانزیت پاکستان و افغانستان را نیز متوقف کرده است.

دولت پاکستان هفته گذشته تردد قطار دوستی موسوم به «سمجهوتا اکسپرس» که هر هفته ۲ بار اقدام به جابجایی مسافران دو کشور می کرد را نیز متوقف کرد.

دولت هند در واکنش به تصمیم اخیر پاکستان برای کاهش روابط دیپلماتیک، توقف حرکت قطار و اتوبوس مسافربری میان دو کشور و تعلیق تجارت، اعلام کرد: اسلام آباد باید در تصمیم خود تجدید نظر کند.

دولت هند با اعلام اینکه تصمیم اخیر این کشور درباره منطقه جامو و کشمیر یک موضوع داخلی است، از اسلام آباد خواست تا در تصمیم خود برای کاهش روابط دیپلماتیک با دهلی نو تجدید نظر کند.

دولت ملی‌گرای «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند، با اتکا به فرمانی که از سوی رئیس‌ جمهوری این کشور صادر شده، وضع ویژه و خودگردانی نسبی در ایالت فدرال "جامو و کشمیر" را لغو کرد.

حزب مودی از مدت‌ها پیش خواستار لغو امتیازهای ویژه برای مسلمانان در کشمیر شده بود. به گفته رهبران این حزب، این حقوق ویژه مانع از ادغام کشمیر در کشور هند شده است.

به گزارش ایرنا، پس از استقلال هند و پاکستان از بریتانیا در سال ۱۳۲۶ شمسی تاکنون منطقه کشمیر همواره صحنه جنگ‌ها و درگیری‌های مرزی بوده است.

مهاراجه کشمیر در آن زمان از پیوستن به پاکستان یا هند خودداری کرد. از آن دوره تا کنون هر دو کشور کوشیده‌اند با توسل به زور، این منطقه را به خاک خود ملحق کنند.

پربیننده ترین خبرها