آمادگی پاکستان برای اتخاذ تدابیر نظامی در کشمیر

آمادگی پاکستان برای اتخاذ تدابیر نظامی در کشمیر
شنبه 19 مرداد 1398 - 16:58

خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش داده که اسلام آباد دست زدن به تدابیر نظامی علیه هند در صورت متشنج شدن اوضاع در منطقه مورد اختلاف کشمیر را بعید نمی داند اما فعلاً توجه خود را معطوف تلاش های دیپلماتیک کرده است.

العالم ـ آسیا

بنابر این گزارش قاضی خلیل الله، سفیر پاکستان در روسیه خاطرنشان کرده که در حال حاضر اسلام آباد هنگام تدوین تدابیر جوابیه علیه هند توجه خود را معطوف اقدامات دیپلماتیک، سیاسی و حقوقی می کند و در این رابطه کمیته ویژه ای برای ارائه توصیه ها به دولت تشکیل شده است.

سفیر پاکستان تاکید کرد اسلام آباد خواهان رو آوردن به تدابیر نظامی نیست اما با در نظر داشتن تجارب سابق و "غیر قابل پیش بینی بودن رفتار هند" باید برای هرگونه شرایط و دفاع از خود آماده باشد.

رام نات کوویند رئیس جمهور هند، روز دوشنبه ، فرمان لغو موقعیت حقوقی ویژه ایالت جامو و کشمیر را امضا کرد که در ماده 370 قانون اساسی این کشور تصریح شده است. قرار است این ایالت به دو بخش دارای حقوق کمتر تقسیم شود.

پاکستان که بطور سنتی از مسلمانان جامو و کشمیر، تنها ایالت دارای اکثریت مسلمان در هند حمایت می کند، با این اقدام دهلی نو مخالفت کرد. این کشور در اعتراض به حوادث کشمیر، روابط دیپلماتیک خود با هند را پائین آورده و روابط تجارتی دو جانبه را نیز به حالت تعلیق درآورد.

شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان روز چهارشنبه اظهار داشت که پاکستان در پاسخ به تصمیم اخیر هند مبنی بر لغو موقعیت حقوقی ایالت شمالی جامو و کشمیر ، قصد دارد دیپلمات‌های خود را از این کشور خارج کرده و سپس دیپلمات‌های هندی را اخراج کند.

روابط دهلی نو و اسلام آباد بطور سنتی تیره است. دو کشور دچار اختلافات سیاسی، تاریخی و ارضی هستند و از جمله در رابطه با موقعیت حقوقی کشمیر اختلاف دارند که پس از کسب استقلال هند در سال 1947 و به دنبال ظاهر شدن دو کشور مستقل هند و پاکستان به دو بخش تقسیم شده است.

حالا کشمیر منطقه مورد اختلافی است که از زمان خروج استعمار انگلیس، تقسیم آن بین هند و پاکستان هنوز از لحاظ حقوقی به ثبت نرسیده است. جدایی خواهان کشمیری در حال مبارزه به خاطر استقلال یا الحاق این سرزمین به پاکستان در آنجا فعال هستند.

دهلی نو مقامات پاکستان را به حمایت از جدایی خواهان مسلح متهم می کند اما اسلام آباد این اتهامات را رد می کند.

بحران کشمیر پس از 14 فوریه امسال شدت پیدا کرد که یک شبه نظامی انتحاری خود را در نزدیکی ستون پلیس نظامی هند منفجر کرد که در نتیجه آن 45 نفر کشته شدند. گروه اسلام گرای موسوم به "جیش محمد" مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

به دنبال آن روز 26 فوریه هواپیما های نیروی هوایی هند اردوگاه "جیش محمد" در بخش پاکستانی کشمیر را بمباران کردند که در نتیجه آن تعدادی از شبه نظامیان و همچنین وسایل نقلیه، سلاحها و مهمات متعلق به آنها منهدم شد.

دیرتر ارتش پاکستان دو هواپیمای جنگی هند که حریم هوایی این کشور را در منطقه مورد اختلاف کشمیر نقض کرده بودند، سرنگون کرده است.

پربیننده ترین خبرها