درگیری نیروهای شرق و غرب لیبی در نزدیکی فرودگاه طرابلس

درگیری نیروهای شرق و غرب لیبی در نزدیکی فرودگاه طرابلس
يکشنبه 8 دی 1398 - 14:59

نیروهای دولت وفاق ملی در غرب لیبی به ریاست «فائز السراج» امروز با استفاده از سلاح‌های سنگین و نیمه‌سنگین، مواضع نیروهای مهاجم شرق لیبی به فرماندهی «خلیفه حفتر» در نزدیکی فرودگاه طرابلس را هدف گرفتند.

العالم- لیبی

همزمان با استمرار تلاش‌های دیپلماتیک برای یافتن راهی برای حل بحران لیبی، نیروهای دولت «وفاق ملی» در طرابلس (پایتخت)، امروز شنبه مواضع نیروهای شرق به فرماندهی خلیفه حفتر را در نزدیکی فرودگاه طرابلس هدف قرار دادند.

یک منبع نظامی لیبیایی در این باره به شبکه الجزیره گفت که این حمله در پاسخ به تلاش‌های نیروهای حفتر برای پیشروی در جاده فرودگاه و در تنگنا قرار دادن نیروهای دولت وفاق ملی، صورت گرفت.

شبه‌نظامیان شرق لیبی از فروردین ماه گذشته به پشتیبانی سیاسی و لجستیک برخی کشورهای عربی (مصر، عربستان و امارات) حمله به پایتخت (طرابلس) را آغاز کرده تا آن را اشغال و دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج را که سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته، سرنگون کنند.

حمله امروز نیروهای طرابلس، پس از آن صورت گرفت که ساعاتی قبل نیز نیروهای حفتر مرکز مهندسی کاربردی در شهر الزاویه را بمباران کردند و این پنجمین حمله نیروهای حفتر به اهدافی در این شهر در سه روز گذشته بود.

محورهای درگیری در جنوب طرابلس پایتخت لیبی همچنان شاهد درگیری‌های پراکنده بین نیروهای دولت وفاق ملی و نیروهای حفتر با استفاده از سلاح‌های سنگین و نیمه‌سنگین است.

از سوی دیگر «مصطفی صنع‌الله» رئیس هیأت مدیره سازمان نفت لیبی گفت که احتمال دارد این سازمان تمامی فعالیت‌های خود را متوقف کرده و حالت «قوه قهریه» در خصوص صادرات نفت بندر الزاویه اعلام کند و عملیات‌ها میادین نفتی که پمپاژ نفت به این بندر را بر عهده دارند از جمله میدان نفتی الشراره را متوقف کند.

منظور از حالت «قوه قهریه» این است که موسسه ملی نفت مسئول اخلال در قراردادهای مربوط به تحویل نفت به شرکت‌های جهانی طرف قرارداد نیست.

صنع‌الله افزود که توقف عملیات در بندر الزاویه به کاهش تولیدات نفت لیبی منجر خواهد شد.

هشدار درباره اوضاع خطرناک مهاجران

در همین ارتباط سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که افزایش خطرات اوضاع امنیتی در طرابلس و مناطق اطراف آن، جان بسیاری از غیرنظامیان بی‌گناه و مهاجران را در معرض خطر روزافزون قرار داده است.

این سازمان در بیانیه‌ای در حساب توئیتری خود خواستار آزادی مهاجرانی شد که در پناهگاه‌ها نگهداری می‌شوند.

«جوزپه کونته» نخست‌وزیر ایتالیا نیز از حمایت کشورش از طرح برگزاری کنفرانس برلین درباره لیبی در اوایل سال آینده میلادی خبر داد.

ایتالیا در کنار ترکیه و قطر از حامیان دولت وفاق ملی در طرابلس (شمال غرب) لیبی است.

کونته گفت که با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه گفت‌وگو کرده و به اردوغان درباره پیآمدهای مداخله نظامی در لیبی هشدار داده و گفته است که این کار به قربانی شدن شمار زیادی از غیرنظامیان خواهد انجامید و هرگز به نفع هیچ طرفی نخواهد بود.

دولت وفاق ملی روز شنبه (دیروز) اعلام کرد که وزرای خارجه ایتالیا، آلمان، انگلیس و فرانسه بزودی به لیبی سفر خواهند کرد.

فارس

پربیننده ترین خبرها