العالم – نظرکده
برخی پژوهشگران سیاسی می گویند دور نگاه داشتن جامعه غرب از ارزشهایش موجب شده تا رئیس جمهوری فرانسه راستگرایان را برای توهین به پیامبر(ص) انتخاب کند.
برخی کارشناسان سیاسی معتقدند غرب، خواهان عدم مداخله دین در سیاست بود اما اکنون وضعیت به گونه ای است که مسلمانان از غرب خواهان عدم مداخله سیاست در دین هستند زیرا سیاست، از فرهنگ و دین برای رسیدن به اهدافش استفاده می کند .
برخی کارشناسان جغرافیای سیاسی معتقدند ،بازنشر کاریکاتورهای توهین آمیز درباره پیامبر اکرم (ص) پیام اقلیت چپ گرای صهیونیستی به جوامع اسلامی خارج از فرانسه است. آنها معتقدند میان تندروهای دینی سلفی و اقلیت صهیونیست ها که رسانه های فرانسه را تحریک و به تشکیل مجدد گروههای تندرو تشویق می کنند، رابطه وجود دارد. زیرا افراطی گری اسلامی با افراطی گری صهیونیستی درغرب و فرانسه ارتباط دارد.
برخی فعالان تونسی مسئول آزادی مطبوعات افزودند: غرب مانع از هرگونه تحقیق یا تعرض به هلوکاست می شود و در عین حال انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز را آزادی عقیده می داند که معیارهایی وارونه است.
برخی فعالان تونسی معتقدند این معیارهای واورنه، زمینه را برای تندروهای راستگرا در فرانسه فراهم می کند که حتی طبقه سیاسی میانه رو کشور از آن رنج می برند.
برخی کارشناسان سیاسی تاکید دارند مکرون مسلمانان را آزار می دهد چون می داند تا زمانی که وی حامی برخی دولتهای اسلامی و ملت مسلمان است آنان نمی توانند آن را ابراز کنندو همین مساله مانع از تحقق آزادی هایشان می شود .
برخی پژوهشگران سیاسی تاکید دارند ماکرون در حمایت از توهین به پیامبر اشتباه کرده و باید از مسلمانان عذر خواهی کند و شاید میلاد پیامبر(ص) فرصت مناسبی برای توضیح اشتباهاتش و عذرخواهی باشد.
برخی کارشناسان جغرافیای سیاسی افزودند: معیارهای فرهنگی فرانسه تغییر یافته به گونه ای که امروز فرهیخته فرانسوی از هویت خود در برابر فرهنگ اسلامی فرانسه دفاع می کنداز اینرو غرب در صدد این است فرهنگ منحرف اسلامی با عناوین داعش ، وهابیت یا سلفی تولید کند.
برخی کارشناسان سیاسی برضرورت شناخت جایگاه پیامبر(ص) توسط مسلمانان تاکید کردند زیرا حضرت محمد (ص)، خاری در چشم غرب و چالشی در برابر توطئه غربزدگی است.