مذاکرات آنکارا با تل آویو برای انتقال گاز سرقتی فلسطین به اروپا

مذاکرات آنکارا با تل آویو برای انتقال گاز سرقتی فلسطین به اروپا
شنبه 2 مهر 1401 - 12:45

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه از مذاکره آنکارا با تل آویو برای انتقال گاز سرقتی فلسطین به اتحادیه اروپا خبر داد.

العالم - جهان اسلام
بنابر گزارش پایگاه خبری النشره، ابراهیم گالن، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که ترکیه و رژیم صهیونیستی در خصوص انتقال گاز سرقتی از فلسطین به اتحادیه اروپا با یکدیگر مذاکره می کنند و قرار است هیات های دو طرف در ماه اکتبر آینده نشستی در این خصوص داشته باشند.

وی در جمع خبرنگاران تصریح کرد که مذاکرات میان آنکارا و تل آویو درحال انجام است.

گالن پیش از این گفته بود، گازی که از شرق دریای مدیترانه می آید، (گاز سرقتی تل آویو از اراضی اشغالی فلسطین) ممکن است جایگزین سوخت روسیه برای اتحادیه اروپا شود.

وی تاکید کرد: ترکیه آماده است که بخشی از این روند باشد.

بعد از آغاز جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا به دنبال جایگزین کردن گاز طبیعی روسیه رفته است. در پی این امر، رژیم صهیونیستی در تلاش برای انتقال گازی که از اراضی اشغالی فلسطین سرقت می کند، به اروپا است. ترکیه به نوبه خود با مقامات صهیونیست مذاکراتی را آغاز کرده تا این گاز سرقتی را از خاک خود به اروپا صادر کند.

با توجه به تحولات اخیر در روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی، آنکارا از بحران های اقتصادی مختلف رنج می برد و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در آستانه انتخابات راه حل این مشکلات را بهبود روابط آنکارا – تل آیو می داند.

اردوغان از این رو سران رژیم اشغالگر قدس را دعوت به بهبود و تقویت روابط با ترکیه کرده است.

رئیس جمهوری ترکیه سه‌شنبه شب گذشته پشت درهای بسته با "یائیر لاپید" نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی در نیویورک دیدار و گفت وگو کرد.

دیدار اردوغان با لاپید اولین دیدار رئیس جمهور ترکیه با نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از دیدارش با "ایهود اولمرت"، نخست وزیر وقت این رژیم در سال ۲۰۰۸ است.

اسحاق هرتزوگ، رئیس‌رژیم صهیونیستی نیز در ۱۸ اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۰) در سفر به آنکارا با اردوغان دیدار کرده بود.

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرد که "ایریت لیلیان" را به عنوان سفیر این رژیم در آنکارا تعیین کرده است.

روابط آنکارا و تل آویو از سال ۲۰۱۰ و کشته شدن ۹ شهروند ترکیه در حمله به کشتی "ماوی مرمره" رو به وخامت گذاشته بود.

این کشتی به منظور شکستن محاصره نوار غزه به سوی فلسطین حرکت کرد که در آب های بین المللی روبروی غزه مورد حمله ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت.

با این حال روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی هیچ وقت قطع نشد و این روابط در زمینه ها و سطوح مختلف برقرار بوده است.

به گزارش ایرنا، ملت فلسطین عادی سازی و عادی انگاری روابط ترکیه با اشغالگران را نمی‌پذیرد؛ همان طور که عادی سازی روابط امارات، بحرین، اردن، مصر، سودان و مغرب را نمی پذیرد.

علاوه بر این ترکیه بر اساس روابطش با اشغالگران صهیونیست، فعالیت جنبش اسلامی فلسطین (حماس) را در خاک خود محدود کرد.

ترکیه علاوه بر برقراری همکاری های سیاسی و اقتصادی با اشغالگران صهیونیست، از نفوذ لابی های صهیونیستی نیز برای بهبود روابط واشنگتن – آنکارا و حل و فصل اختلاف های موجود بهره می‌برد.

پربیننده ترین خبرها