المرزوقی: تونس راهی جز بازگشت به دموکراسی ندارد

المرزوقی: تونس راهی جز بازگشت به دموکراسی ندارد
شنبه 26 آذر 1401 - 16:41

رییس جمهوری اسبق تونس از مردم خواست به قیام خود تا احیای انقلاب ۱۷ اکتبر ادامه دهند چرا که تونس راهی جز احیای دموکراسی ندارد.

العالم - تونس

منصف المرزوقی رئیس‌جمهور اسبق تونس، طی پیامی در صفحه فیس بوک خود به مناسبت دوازدهمین سالگرد انقلاب تونس که منجر به سرنگونی زین العابدین بن علی دیکتاتور سابق این کشور شد، از مردم تونس خواست قیام خود را از سر بگیرند تا به آنچه وی «کودتا»ی قیس سعید رییس جمهوری کنونی این کشور علیه انقلاب تونس خواند پایان دهند، او را محاکمه کنند و قطار دموکراسی تونس را به ریل خود بازگردانند.

مرزوقی تونس کنونی را در وضعیتی توصیف کرد که به زعم وی «مایه تمسخر ملت های جهان» شده است.

وی با گرامیداشت یاد محمد بوعزیزی و همه کسانی که در راه انقلاب تونس جان باختند، افزود: وضعیت اسفبار کنونی، نتیجه دو جنایت است. جنایت اول سوق دادن مردم به انقلاب (۱۷ دسامبر ۲۰۱۰ علیه زین العابدین بن علی) بود. کسانی که از پدر دلسوز خود صحبت می‌کنند، فراموش می‌کنند که این فرد همان کسی است که تونسی ها را مجبور به شورش و آمدن به خیابان ها و انقلاب کرد و صدها جوان جان خود را در این مسیر از دست دادند. آن افراد جنایتکاران واقعی هستند.

جنایت دوم در حق ملت تونس این بود که یک انقلاب متمدنانه، دموکراتیک و مسالمت آمیز و عاری از خشونت و انتقام را عده ای با همه امکاناتشان تخریب کردند و یک جریان ضد انقلاب بوجود آوردند که هم توانست انقلاب مردم را ناکام کند و هم البته خود در ابعاد سیاسی و اقتصادی شکست خورد و کشور ما را که زمان انقلاب افتخار ملل بود به مایه تمسخر آنان تبدیل کرد.

رییس جمهوری اسبق تونس درباره وضعیت کنونی این کشور گفت: اکنون ما کشوری بدون حاکمیت هستیم که توسط سرویس های اطلاعاتی ۳ یا ۴ کشور اداره می شود. ما کشوری در آستانه ورشکستگی هستیم. ما مردمی بی امید هستیم و نقشه راهی برای برون رفت از این واقعیت غم انگیز نداریم. ما مردمی هستیم که گدایی می کنیم، کرامت و آزادی نداریم و از پیشرفت اقتصادی و استقلال در تصمیمات ملی بی بهره ایم.

المرزوقی ادامه داد: این کاری است که جریان ضدانقلاب با ما کرد، همان جریانی که رهبرانش از دهه سیاه سخن می گویند، دهه ای که هشت سالش را در اختیار گرفتند و طی آن کشور را نابود کردند و انقلابی را که آزادی و عزت را به ارمغان آورده بود، مسخره می کردند. اکنون وضعیت جاری را ببینید که به چه اوضاع مضحکی رسیده ایم.

وی بار دیگر برخی کشورهای منطقه را به توطئه علیه انقلاب تونس و بهار عربی متهم کرد و گفت: این وضع و جنایتی که با کمک و حمایت نیروهای خارجی از جمله امارات و سعودی علیه ما شد نباید ادامه یابد.

وی افزود: وظیفه ما در شرایط کنونی این است که از این دست انداز عبور کنیم و این روز تاریخی فرصتی است که بتوانیم همه نیروهای خود را جمع کنیم تا قطار را به ریل برگردانیم، همان قطاری که در سال ۲۰۱۴ در نتیجه ترس و بزدلی و اشتباه محاسباتی از ریل خارج شد. ما چاره ای جز بازپس گیری انقلاب نداریم زیرا گزینه دیگر این است که تونس متلاشی و تجزیه خواهد شد و در فقر و فساد بیشتر فرو می رود.

رییس جمهوری اسبق تونس تصریح کرد: باید به کودتا پایان داده شود، کودتاگر محاکمه شود و مشروعیت سیاسی و قانون اساسی احیا شود و انسجام ملی، سربلندی و عزتی که در دوران انقلاب ۱۷ اکتبر وجود داشت، بازگردد و تونس بر پایه‌های یک دموکراسی سالم و قدرتمند بنا شود نه یک دموکراسی ضعیف که توسط پول‌های فاسد و رسانه‌های فاسد خورده می شود. آینده تونس در گرو این امر است.

مردم تونس امروز شنبه دوازدهمین سالگرد انقلاب خود علیه حکومت زین العابدین بن علی را گرامی می دارند. جشن پیروزی انقلاب تونس امسال با فراخوان قیس سعید رییس جمهوری این کشور برای شرکت مردم در یک انتخابات زودهنگام پارلمانی همزمان شده است.

در انتخابات امروز تونس، ۱۰۵۸ نامزد با هم رقابت می کنند. سیستم نامزدی این بار بر عکس دفعات قبل فردی و نه حزبی است و نامزدها برای ۱۶۱ کرسی مجلس نمایندگان رقابت خواهند کرد. این درحالی است که ۱۳ حزب عمده از جمله النهضه با ۵۳ نماینده در پارلمان منحل شده، قلب تونس (۲۸ نماینده)، ائتلاف کرامت (۱۸ نماینده)، جنبش اراده تونس، امل، جمهوری خواه، کارگران، قطب و جریان دموکراتیک، تشکل دموکراتیک برای کار و آزادی، آزاد دستوریان (۱۶ نماینده) و آفاق تونس (دو نماینده) و حزب قانون اساسی آزاد تونس آن را تحریم کرده اند.

در تازه ترین موضعگیری، جنبش النهضه تونس در بیانیه ای بار دیگر فراخوان خود را برای تحریم انتخابات پارلمانی تکرار کرده است.

انتخابات امروز (شنبه) در ادامه سلسله تدابیر و اعمال شرایط فوق العاده قیس سعید، رئیس جمهور تونس است که پس از انحلال قوه قضاییه و پارلمان، آنها را در 25 ژوییه 2021 بر فضای سیاسی کشور تحمیل کرد.

پربیننده ترین خبرها