العالم - آفریقا
به گزارش عرب48؛ رسانه های رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه، اعلام کردند رویارویی روز شنبه پناهجویان اریتره و نیروهای پلیس در تل آویو، روابط امنیتی نیمه سری میان رژیم و حکومت اریتره را برجسته کرد.
این حوادث با درگیری اریترهایهای حامی ایسایاس آفورکی رئیسجمهور کشورشان و پناهجویان اریترهای مخالف نظام آغاز شد که سعی داشتند از برگزاری مهمانی در سفارت اریتره در تل آویو جلوگیری کنند.
این درگیری سریعا به درگیری پناهجویان و پلیس رژیم تبدیل شد که برای متفرق کردن تظاهرات از ابزارهایی مانند بمب های گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی، ضرب و شتم پناهجویان با باتوم و حتی تیراندازی مستقیم استفاده کرد که شماری از پناهجویان به شدت زخمی شدند؛ گزارش ها حاکی از زخمی شدن 170 تا 190 پناهجو و تعدادی از افسران پلیس بود.
برخی پناهجویان دیروز، گفتند: "زمان آن رسیده است که اسرائیل درخواستهای پناهندگی را بررسی کند و بین افرادی که مستحق حمایت هستند و اقلیتی که به مقامات (اسرائیل) کمک می کنند تا پناهجویان را وحشت زده کنند" تفاوت قائل شود تا آنها را اخراج کند؛ رژیم صهیونیستی در گذشته اعلام کرده بود که بین پناهجویان مخالف نظام و حامیان آن تفاوتی قائل نمی شود.
به گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم آوریل 2018، با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد برای انتقال حدود 16 هزار پناهجوی اریتره ای از سرزمینهای اشغالی به کشورهای اروپایی به توافق رسید، اما 24 ساعت بعد در پی فشار افراطیون رژیم از این توافق خارج شد.
نتانیاهو روز گذشته اعلام کرد کمیته ویژه وزیران را برای بررسی اخراج پناهجویان اریترهای تشکیل خواهد داد. «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم خواستار دور زدن تصمیمات دادگاه عالی در مورد عدم اخراج پناهجویان شد.
وب سایت "والا" به نقل از برهانا نگاسی، رئیس انجمن پناهجویان "امید نو" نوشت: "نتانیاهو میتواند هر چه میخواهد بگوید، اما قوانین بین المللی وجود دارد. اگر می خواهد دوست دیکتاتور اریتره باشد، به سیاست خود ادامه دهد."
اسرائیل و اریتره به مدت سه دهه از زمانی که آفورکی سمت ریاست جمهوری را بر عهده گرفت، روابط رسمی دیپلماتیک دارند.
با این حال، روزنامه هاآرتص اشاره کرد که رژیم صهیونیستی و اریتره روابط امنیتی محرمانهای دارند و "بیشتر اطلاعات موجود بر اساس گزارش های منتشر شده در خارج از کشور است و میزان اعتبار آنها مشخص نیست."
جایگاه سفیر اریتره در سرزمینهای اشغالی خالی است و این مسئولیت بر عهده یک مقام موقت و تیم کوچک تحت نظر اوست؛ سفارت رژیم صهیونیستی در اریتره نیز در پی شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزهای اریتره چند سالی خالی است.
این روزنامه به نقل از یک منبع در وزارت خارجه رژیم نوشت: «تعداد کمی از سفارتخانههای خارجی هستند که با وضعیت مشابهی مواجه شده اند».
افورکی اریتره را به یکی از منزویترین کشورهای جهان تبدیل کرده است اما اشغالگران صهیونیست به برقراری روابط دیپلماتیک و امنیتی با آن ادامه می دهند.
دادگاه عالی اسرائیل سال 2019، دادخواستی مبنی بر افشای سند وزارت امور خارجه درباره وضعیت حقوق بشر در اریتره را رد کرد؛ این سند میتوانست مبنایی برای بررسی درخواستهای پناهندگی باشد، اما قضات دادگاه اعلام کردند که افشای این سند آسیب زیادی به روابط خارجی رژیم وارد میکند.
گزارش وزارت خارجه آمریکا به وضعیت حقوق بشر اریتره از جمله ناپدید شدن شهروندان، شکنجه و مجازات های وحشیانه نظام علیه مخالفانش اشاره کرد.
قوه قضاییه در اریتره مستقل نیست و تحت فرمان افورکی است و ارتش نیز از کودکان به عنوان سرباز استفاده می کند. اتحادیه اروپا سال 2021به دنبال ادامه نقض حقوق بشر، تحریم هایی را علیه اریتره اعمال کرد.