افزایش بی سابقه ترک تابعیت در آمریکا

افزایش بی سابقه ترک تابعیت در آمریکا
جمعه 12 مهر 1392 - 13:22

مجله بی بی سی نیوز نوشت: شمار آمریکایی هایی که در سال جاری میلادی ترک تابعیت کرده‌اند به رقم بی سابقه‌ای رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، ترک تابعیت، موضوع ساده ای برای شهروندان یک کشور نیست اما بسیاری از آمریکایی ها یا در فکرش هستند یا آن را عملی کرده‌اند.
بنابر این گزارش، در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، تعداد شهروندان آمریکایی که ترک تابعیت کرده اند به  هزار و 131 نفر رسیده است؛ در حالی که در همین مدت در سال ۲۰۱۲، تنها ۱۸۹ آمریکایی ترک تابعیت کرده بودند. البته با توجه به این که نزدیک به ۶ میلیون از اتباع آمریکا در خارج از این کشور زندگی می کنند این رقم چشمگیر نیست ولی به هر حال نشان دهنده افزایش قابل توجه آمریکایی هایی است که گذرنامه آمریکایی خود را پس داده اند.
این آمار توسط اداره ثبت فدرال آمریکا تهیه شده و با وجود این که دلیلی برای این افزایش آورده نشده، تصور می شود مسئله مالیات عامل مهمی باشد.
به موجب قانون "پرداخت مالیات حساب های خارجی" که از اول ژوئیه سال ۲۰۱۴ اجرا خواهد شد، کلیه نهادهای مالی و بانک ها در سراسر جهان موظف هستند تمام دارایی‌ها و درآمدهای بالای پنجاه هزار دلار اتباع آمریکایی را که در دفاترشان ثبت کرده اند، به اداره درآمد داخلی آمریکا گزارش دهند. آمریکا می تواند بانک های متخلف را جریمه کند.
دولت آمریکا تخمین می زند که شهروندان آمریکایی معادل سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار مالیات درآمدهای خارج از کشور خود را پرداخت نمی کنند و وضع قانون جدید مالیاتی جهت دسترسی به این عایدی کلان است. برخلاف بقیه کشورها، اتباع آمریکا نه تنها هنگامی که ساکن این کشور هستند مشمول پرداخت مالیات می شوند، بلکه هنگامی که مقیم یک کشور خارجی نیز هستند به عنوان یک شهروند آمریکایی باید مالیات بپردازند.
قانون جدید، زنگ خطری برای بسیاری از آمریکایی های مقیم خارج است. آنان تا کنون نیز می بایستی همواره فرم مالیاتی را پر کرده و حساب های خارجی خود را اعلام کنند ولی در عمل بسیاری از آنها از این کار شانه خالی می کردند. اما حالا در صورت خودداری از اعلام حساب های خارجی خود با جریمه های سنگینی روبرو خواهند شد و می دانند که دولت آمریکا دسترسی بیشتری به حساب های خارجی آنان دارد.
بسیاری در دفاع از قانون جدید می گویند اداره مالیاتی آمریکا تنها سعی می کند آنچه را که طلبکار است وصول کند ولی نظرمنتقدان این است که دولت آمریکا در تلاش برای ردیابی ثروتمندانی که از پرداخت مالیات شانه خالی کرده اند، مردم عادی را نیز با کابوس تکمیل فرم های مالیاتی که وقت زیادی را گرفته و پر هزینه هم هست مواجه می کند. برای عده ای ادامه این وضعیت امکان پذیر نیست.
یک شهروند آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، مدت ۳۲ سال در کشورهای اسکاندیناوی (شمال اروپا) زندگی می کرد ولی تابعیت آمریکایی خود را حفظ کرده بود. اما اکنون او از گذرنامه آمریکایی خود دست شسته است. او می گوید: "این کار ارتباطی به فرار کردن از پرداخت مالیات ندارد. من هیچوقت با خطر اجبار به پرداخت مالیات در آمریکا روبرو نبودم چون مالیاتی که اینجا پرداخت می کنم به مراتب بیشتر است. مسئله برای من این بود که دنبال کردن کد مالیاتی و رعایت آن روز به روز برای من مشکل تر می شد. قانون جدید، کار من را سخت تر خواهد کرد و من این سئوال را از خودم می کردم که آیا می خواهم این وضعیت را ادامه دهم؟"
دیوید کوئنزی، صاحب یک دفتر مشاوران مالیاتی که تخصصش کمک به آمریکایی های مقیم خارج در امور مالیاتی است، می گوید: "من طرفدار کسانی هستم که مالیاتشان را پرداخت می کنند ولی اجرای قانون، بسیار گران تمام می شود. عده ای هر سال چهار تا پنج هزار دلار صرف تکمیل پرسشنامه مالیاتی شان می کنند و آخر کار متوجه می شوند که چیزی به دولت بدهکار نیستند.
وی افزود: کاری که قانون جدید کرده این است که گزارش دادن های افراد را بیشتر کرده ولی در ضمن موجب این ترس شده که اداره مالیات اطلاعات کاملی درباره دارایی های اشخاص خواهد داشت. به همین جهت تکمیل پرسشنامه مالیاتی برای تمام کسانی که گذرنامه آمریکایی دارند ناگهان به صورت یک کار پر دردسر که باید با دقت و صحت صورت بگیرد درآمده است. 

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها