به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، "حسن عموره" رئیس دانشگاه المصطفی در نبل و الزهرا، گفت: جامعه بین الملل و سازمان های بین المللی ذی ربط از جمله هلال احمر و صلیب سرخ، کمک های انسان دوستانه را به همۀ نقاط مختلف تحت محاصره تروریست ها در سوریه یا هر نقطه دیگری در جهان ارسال می کنند اما در قبال دو شهرک راهبردی نبل و الزهرا یا شهرک های الفوعه و کفریا که در محاصره گروه های تروریستی قرار گرفته اند، هیچ اقدامی نمی کنند.
وی در گفت وگو با شبکه خبری العالم افزود: به محض محاصره شدن نقطه ای در جهان همه خبرگزاری های دنیا برای پایان دادن به این محاصره و درخواست برای ارسال کمک برای محاصره شدگان، وارد عمل می شوند اما در خصوص شهرک های نبل و الزهرا در شهر حلب و الفوعه و کفریا در ادلب وضعیت کاملا متفاوت بوده و دوگانگی معیارها کاملا مشهود است.
وی محاصره این شهرک ها را مانند محاصره نوار غزه از جانب رژیم صهیونیستی دانست و گفت: مسئول محاصره این شهرک های سوریه در اصل برخی کشورهای منطقه بویژه ترکیه و متحدانش هستند.
این استاد دانشگاه، گروه های محاصره کننده شهرک های سوریه را ابزار دست ترکیه و دیگر کشورها دانست و از سازمان های ذی ربط بین المللی خواست، موضعی انساندوستانه و به دور از هرگونه نگرش دوگانه در قبال این شهرک ها اتخاذ کنند.
عموره در ادامه با اشاره به مسائل پشت پرده ای که به ارسال نشدن کمک های انسانی برای اهالی مظلوم نبل و الزهرا، الفوعه و کفریا، منجر شده است، تاکید کرد: اهالی این مناطق همچنان پایدار خواهند کرد.
وی افزود: این شهرک ها که پیروان اهل بیت علیهم السلام در آن ساکن هستند، همچنان از دولت سوریه حمایت می کنند و در معرض حملات خمپاره ای مداوم ترروریست ها قرار دارند که در نتیجه آن تا کنون شماری از غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان قربانی شده اند و در عین حال هیچ کمک انسانی برای آنها ارسال نمی شود.
خاطرنشان می شود که"پاولو پنیرو" رئیس کمیته تحقیقات سوریه با ارسال گزارشی به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو اعلام کرده که گروه های مسلح در سوریه و داعش تعدادی از شهرها و مناطق سوری را در محاصره خود قرار داده اند که نتایج فاجعه باری داشته و این محاصره حتی مانع ارسال کمک های انسانی برای محاصره شدگان می شود و به همین علت اهالی برخی از این مناطق دچار سوء تغذیه و گرسنگی شده اند.
وی تاکید کرده که شهرک های نبل و الزهرا در حالی در محاصره سه ساله گروه های مسلح قرار گرفته اند که هیچ پایگاه یا مرکز نظامی در آنها وجود ندارد.
پنیرو در ادامه به محاصره شهرک های الفوعه و کفریا در ریف ادلب از سوی گروه موسوم به جیش الفتح اشاره و ادامه داد: این گروه در اصل از عناصر تروریستی جبهه النصره تشکیل شده و تحت حمایت ترکیه، قطر و عربستان سعودی قرار دارد و بیش از سه سال است که اهالی این شهرک ها به علت محاصره، از مشکلات متعدد و طاقت فرسا رنج می برند.
محققان بین المللی می گویند که درد و رنج های ناشی از محاصره برخی مناطق سوریه با گذشت نزدیک به چهار سال و نیم از بحران این کشور بسیار فراتر از آن است که تصور می شد، و در نتیجه همین محاصره، بیش از 200 هزار سوری بی گناه از جمله کودکان بر اثر فقدان غذا و دارو جان خود را از دست داده اند و 11 میلیون نفر دیگر نیز آواره شده اند.