توصیه های گروه تماس در وین برای بحران سوریه

توصیه های گروه تماس در وین برای بحران سوریه
سه شنبه 28 ارديبهشت 1395 - 21:55

العالم - نشست گروه موسوم به حامیان سوریه (گروه تماس) در وین که به منظور تثبیت آتش بس و ادامه گفت و گوهای صلح در سوریه برگزار شد، سه شنبه شب به کار خود پایان داد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، این نشست یک روزه پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) به وقت محلی با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و به ریاست مشترک روسیه و آمریکا در کاخ «نیدراوسترایش» وین برگزار آغاز شد  و بعد از حدود ۶ ساعت پایان یافت.
محمد جواد ظریف شامگاه دوشنبه (27 اردیبهشت) خود را به نشست گروه تماس در وین رسانده بود.
پس از پایان نشست امروزجان کری وزیر خارجه آمریکا در نشست مشترک خبری با لاوروف و دی میستورا، گفت که «ما یک چارچوب برای صلح داریم اما بزرگترین چالش ما در زمان حاضر، عملی کردن این طرح(صلح) است. برخی طرف‌ها نباید حق وتو داشته باشند».

او همچنین از افزوده شدن کشورهای استرالیا، کانادا و اسپانیا به کشورهای عضو گروه تماس بین‌المللی برای حل بحران سوریه خبر داد.
کری بار دیگر اعلام کرد که کشورهای حامی بشار اسد و حامی مخالفان بر لزوم یکپارچگی سوریه تاکید دارند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه هم در اظهارات خود تاکید کرد که باید زمینه برای حضورهمه طرف‌های سوری از جمله کردهای این کشور در مذاکرات برای حل بحران سوریه فراهم شود.
وی افزود که با توجه به توافقات آتش‌بس در سوریه از ماه فوریه، خشونت‌ها در این کشور بسیار کاهش یافته است.
لاوروف همچنین تاکید کرد که نگرانی درباره افزایش فعالیت‌های تروریستی در منطقه وجود دارد و تروریست‌های جبهه النصره با مخالفان تندرو در حال ائتلاف بوده است.
وزیرخارجه روسیه درباره شرایط مورد نظر برای پیش بردن مذاکرات جهت حل بحران سوریه، برلزوم مقابله با تروریسم تاکید کرد.
لاوروف گفت که باید اولویت اول مقابله با تروریسم باشد و نه درخواست برای کناره‌گیری بشار اسد از ریاست جمهوری و قدرت در سوریه.
وی خاطرنشان کرد که «ما (روسیه) از اسد حمایت نمی‌کنیم بلکه از مقابله با تروریسم حمایت می‌کنیم. ما از یک شخص حمایت نمی‌کنیم».

لاوروف: «ما از اسد حمایت نمی‌کنیم بلکه از مقابله با تروریسم حمایت می‌کنیم. ما از یک شخص حمایت نمی‌کنیم.


استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل هم بر افزایش همکاری‌ها به ویژه همکاری آمریکا و روسیه برای کمک‌های انسانی به غیرنظامیان سوری تاکید کرد و همچنین گفت که این کمکها باید به سرعت عملی شود.
وی تاکید کرد که بحران انسانی سوریه باید در اولویت همه کشورها و بازیگران قرار گیرد.
دراین نشست یک روزه وزرای خارجه آلمان، فرانسه، عربستان، انگلیس، استرالیا، ترکیه، عمان، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم حضور داشتند.
گروه بین المللی حمایت از سوریه با حمایت شورای امنیت نقشه راهی را شروع کرده که بر اساس آن قرار است بعد از برقراری آتش‌بس، مذاکرات دولت و معارضین آغاز شده، قانون اساسی جدید تدوین شود و ظرف 18 ماه انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری در سوریه برگزار شود.
این گروه تاکنون در چندین نوبت در وین، نیویورک و مونیخ تشکیل جلسه داده است و نقشۀ راهِ مورد توافق قرار گرفته در این گروه بیست و هفتم آذر 1394 به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید.
وزیر خارجه ایران پیش از این در نشست‌های وین یک و دو و همچنین نشست مونیخ درباره سوریه با حضور گروه تماس شرکت کرده بود.
نشست وین یک هشتم آبان ماه 1394 با حضور 17 کشور در هتل امپریال شهر وین برگزار شد و طرفین در پایان آن با صدور بیانیه‌ای 9 بندی بر لزوم آغاز گفت‌وگوهای سیاسی در سوریه تأکید کردند. برقراری آتش‌بس، مبارزه با تروریسم، گفت‌وگوهای سوری - سوری و نهایتا برگزاری انتخابات از جمله مفاد آن بیانیه بود.
نشست وین 2 نیز 23 آبان ماه سال گذشته (1394) در هتل امپریال شهر وین با حضور نمایندگانی از 18 کشور و نمایندگان اتحادیه اروپا و سازمان ملل برگزار شد و در این نشست هیأت‌هایی از ایران، آمریکا، روسیه، فرانسه، چین، انگلیس، آلمان، ایتالیا، عربستان سعودی، عراق، ترکیه، مصر، امارات متحده عربی، قطر، اردن، لبنان و عمان ، استرالیا، نماینده اتحادیه اروپا و همچنین استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه حضور داشتند و در این دور برای نخستین بار استرالیا نیز شرکت کرد.
سوریه از سال 2011 (1389) صحنه ناآرامی‌های مرگبار است؛ براساس گزارش مرکز پژوهش‌های سیاسی سوریه که در تاریخ 22 بهمن 1394 منتشر شد، حدود 470 هزار نفر از مردم این کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جریان این ناآرامی‌ها کشته و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شده‌اند.
در نا آرامی‌های پنج ساله سوریه میلیون‌ها نفر نیز در داخل و خارج از این کشور جنگ زده آواره شده‌اند.

9

پربیننده ترین خبرها