العالم ـ فلسطین اشغالی
پایگاه خبری روزنامه "القدس العربی" چاپ لندن به نقل از روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" نوشت: "ایلان اسیاج" نظامی صهیونیستی گفت که سامانه زیرزمینی مقابله با تونل ها خطرات را به طور کلی از بین نخواهد برد.
اسیاج مدعی شد: با اینکه قرار است سامانه مذکور فعال باشد اما فعالیتش را نمی شود 100درصد تضمین کرد زیرا هر سامانه امنیتی قابل نقض است.
این در حالی است که مقام های سیاسی ، نظامی رژیم صهیونیستی پیشتر مدعی شدند که سامانه زیر زمینی به طور کامل خطر تونل های نیروهای مقاومت فلسطینی را از بین خواهد برد.
اسیاج با اعتراف به اینکه تونل های زیر زمینی در غزه برای خود یک جهان کامل است و با تونل هایی که ما می شناسیم تفاوت دارد، افزود: این تونل ها شبکه های بسیار بزرگی بوده که ورودی های آنها در خانه ، شرکت یا نهادها است .
وی ادامه داد: شبکه تونلی همزمان به یک سری تونل های دیگر مرتبط بوده و شبیه تونل قطار بعضی کشورها است.
این مقام نظامی صهیونیست با یادآوری اینکه مقابله نظامی در غزه با خطراتی روبه رو است، گفت: نظامیان ما در غزه با مشکلاتی روبه رو هستند که پیشتر آنها را تجربه نکردند.
وی با یادآوری اینکه حماس احداث تونل در منطقه مرزی میان نوار غزه و فلسطین اشغالی را کاهش داده است در عین حال افزود: اما شبکه تونل ها در نوار غزه تقویت شده و حماس تلاش می کند در جنگ بعدی ارتش اسرائیل را به داخل نوار غزه بکشاند تا بهتر بتواند بر آنها غلبه کند.
وی تونل ها را خطرناک ترین چالش پیش روی نظامیان خود در صورت ورود به نوار غزه دانست.
نظامی صهیونیستی با اشاره به آموزش ویژه نظامیان خود برای مقابله با نیروهای مقاومت در داخل تونل ها، این امر را مهمترین مشکل کنونی دانست.
ارتش رژیم صهیونیستی برای شناسایی تونلهای حماس در اطراف غزه یک واحد فنی تشکیل داده است. تونلهایی که به منشا نگرانی صهیونیست های ساکن نزدیک این منطقه تبدیل شدهاند.
واحد فنی مذکور متشکل از کارگاههای ویژه و اتاقهای کنترل و بررسی است و از حدود دو سال پیش جدیدترین وسایل و ابزارهای شناسایی تونلها را در آن مستقر کرده و تعدادی از مهندسان، زمینشناسان، دانشمندان فیزیک، کارشناسان فناوری و افسران سازمان اطلاعات در این واحد کار میکنند. عوامل این واحد فنی در آزمایشگاه براساس پژوهشهای علمی از جمله پاکسازی اراضی و ترسیم خطوط آن کار میکنند و به طور کامل با یگانهای مسلح سازمان اطلاعات و نیروهای مسلح همکاری دارند.
به گزارش ایرنا، در تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه در سال ۲۰۱۴، فلسطین در اجرای تعدادی از عملیات خود علیه نیروهای اشغالگر از این تونلها کمک گرفت و این رژیم از آن زمان به دنبال توسعه ابزار تکنولوژیک برای رصد و کشف آنهاست.