ترامپ سناریوی بی سامانی آمریکا را کلید زده است

ترامپ سناریوی بی سامانی آمریکا را کلید زده است
يکشنبه 25 شهريور 1397 - 18:22

پس از برکناری وزیر خارجه پیشین آمریکا حالا رسانه‎ها گزارش داده‌‌اند که تنش در روابط ترامپ با یکی دیگر از وزرای دولتش به طور فزاینده ای شدت یافته است.

العالم- آمریکا

از همان ابتدای روی کار آمدن ترامپ و ورود این فرد به کاخ سفید بسیاری از سیاستمداران و تحلیگران داخلی ایالات متحده نگران تفکرات افراطی رئیس جمهوری جدید در زمینه های مختلف بودند.

ترامپ كه از زمان اعلام نامزدی در انتخابات همواره اقدام‌ها و حرف‌های جنجالي داشته، حالا به خاطر اقداماتش که سبب شده چهره و موقعیت آمریکا در جامعه جهانی به خطر بیافتد در مركز انتقادات داخلي و خارجي قرار گرفته است. 

با وجود اینکه گروهي هستند كه از چنين افكار و سياست‌هايي حمايت كنند اما این مسئله زمانی جدی تر میشود که نزدیکان و اعضای دولت وی نیز از او انتقاد میکنند و خواستار تغییر جدی در این رویه هستند .

رفتارها و اقدامات عجیب دونالد ترامپ در عرصه‌های مختلف حتی با واکنش دیگر کشورها هم روبرو شده است.

برخی تحلیل گران و چهره های سیاسی معتقدند که رفتارهای ترامپ بدون شک در بلند مدت به منافع ملی آمریکا و قدرت نرم این کشور هم لطمه خواهد زد.

و حال با گذشت مدت زمان نه چندان زیادی از ریاست جمهوری ترامپ، تاثیر رفتارهای عجیب  و تندروانه وی به کابینه و وزرای وی هم رسیده است.

شبکه تلویزیونی سی ان ان خرداد ماه سال جاری با اشاره به شدت یافتن تنش دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا با یکی از وزیران دولتش خاطرنشان کرد، اگر بخواهیم برای ترامپ مسئله ای اساسی در داخل آمریکا بیان کنیم بی تردید این مسئله، مهاجرت غیرقانونی به آمریکا از طریق مرزهای جنوبی این کشور خواهد بود. سوال مطرح این است که آیا این سیاست رییس جمهور آمریکا ناشی از خصومت های ضدمهاجرتی وی است.

در همین راستا تصویری از برخی نگرش های دونالد ترامپ در روزنامه واشنگتن پست انعکاس یافت. این مطالب به خصومت بین دونالد ترامپ و کریستین نیلسن وزیر امنیت داخلی آمریکا مربوط بود. در مطلب این روزنامه تصریح شد این مقام آمریکایی از جانب ترامپ به شدت هدف انتقاد و حمله قرار گرفته و وی به افزایش ورود مهاجران غیرقانونی از طریق مرزهای جنوبی آمریکا متهم شده است.

دونالد ترامپ وزیر امنیت داخلی را بارها و بارها درباره مسائل مختلف به باد انتقاد و حمله گرفته است. ظاهرا این روند از اوایل بهار شروع شده و ادامه داشته است.

شمار زیادی از مقامات سیاسی آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ  اخراج یا به نحوی وادار به استعفا شده‌اند. برخی از این مقامات شامل، هوپ هیکس (Hope Hicks) دستیار سیاسی رئیس جمهور و مدیر ارتباطات استراتژیک کاخ سفید، راب پورتر (Rob Porter) یک وکیل آمریکایی و منشی کاخ سفید، تام باسرت (Thomas P. Bossert) مشاور امنیت داخلی رئیس جمهوری آمریکا در زمینه مسائل امنیتی و مبارزه با تروریسم، استیو بنن (Stephen K. Bannon) استراتژیست ارشد و مشاور دونالد ترامپ، راینس پریبس (Reince Priebus) رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید، شان اسپایسر (Sean Spicer) استراتژیست سیاسی آمریکایی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید و اداره‌کننده ارتباطات دونالد ترامپ، کیتی والش (Katie Walsh) معاون رئیس کارکنان کاخ سفید، مایکل تی. فلین (Michael T. Flynn) سپهبد بازنشسته نیروی زمینی ایالات متحده و مشاور رئیس‌جمهور در امور امنیت ملی، ریک دیربور (Rick Dearborn) معاون رئیس کارکنان کاخ سفید و نیز رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا بوده اند. 

...و حالا وزیر دفاع آمریکا

روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که وزیر دفاع آمریکا با خروج واشنگتن از برجام مخالف بوده و درباره تاثیر این اقدام نیز با رئیس جمهوری این کشور اختلاف دارد.

نیویورک تایمز در گزارشی به اختلافات میان دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و جیمز متیس وزیر دفاع این کشور اشاره کرد و نوشت: تنها در 4 ماه گذشته رئیس جمهوری و وزیر دفاع پیرامون ناتو، توقف یا بازگشت رزمایش های مشترک واشنگتن و سئول و همچنین تاثیرگذاری خروج ترامپ از توافق هسته ای با ایران اختلاف نظر داشته اند.
به نوشته نیویورک تایمز، ترامپ 2 ماه پیش دیدار متیس با دیگر مقام های دفاعی کشورهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را که ماه ها برای آن برنامه ریزی شده بود به هم زد؛ به طوری که متیس و دیگر مقام ها از نمایندگان دیگر کشورها خواستند که تا پیش از رسیدن ترامپ به بروکسل توافق نهایی را تکمیل کنند.
درباره رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی نیز ترامپ برخلاف نظر متیس دستور توقف این تمرین نظامی را برای پیشبرد مذاکرات با کره شمالی داده بود.
ماه گذشته پس از آنکه متیس در یک کنفرانس خبری از احتمال بازگشت رزمایش های بزرگ میان آمریکا و کره جنوبی خبر داد، ترامپ در پیامی توئیتری گفت که در حال حاضر دلیلی برای صرف هزینه های گزاف برای چنین رزمایش هایی نیست.
این اختلافات در حالی است که وزیر دفاع آمریکا و رئیس جمهوری متبوعش بر سر توافق هسته ای سال 2015 با ایران نیز اختلاف داشتند و اکنون پس از خروج واشنتگن از این توافق نیز همچنان اختلافاتشان باقی است.
ترامپ در اردیبهشت سال جاری اعلام کرد که واشنگتن از برجام خارج شده و تحریم های رفع شده به مدد این توافق را باز می گرداند.
براساس گزارش نیویورک تایمز، متیس تاثیرگذاری تصمیم ترامپ برای خروج از برجام را که برخلاف توصیه های وی صورت گرفته بود، زیر سوال می برد.
وزیر دفاع آمریکا به همکاران خود گفته است که هیچ تغییری در رفتار ایران پس از خروج ترامپ از برجام مشاهده نکرده است.
متیس که در زمان باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا ریاست فرماندهی مرکزی ارتش این کشور را برعهده داشت، به دلیل مواضع تندی که علیه ایران می گرفت، از مقام خود برکنار شد.
این در حالی است که وی در دولت ترامپ موضع گیری های کرده است که با نظرات افراد ایران ستیزی همچون جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تضاد است.
در حالی که شایعات پیرامون احتمال اخراج متیس از کاخ سفید بالا گرفته، اما چنین اقدامی برای ترامپ در آستانه انتخابات میان دوره کنگره هزینه هایی در پی خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، احتمال اخراج متیس به قدری بالا است که وی در هفته های اخیر تلاش کرده به طور مستقیم با نظرات ترامپ مخالفت نکند و خود را وزیری وفادار نشان دهد.
با این حال، به دلیل محبوبیت متیس در ارتش آمریکا و همچنین طرفداری جمهوریخواهان میانه رو از وی، ترامپ در انتخابات پیش روی کنگره و همچنین در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 به حضور وی نیاز دارد.

بنابر آنچه گفته شد به نظر می رسد باید منتظر سناریوی ادامه دار رئیس جمهوری آمریکا و افزایش تنش در بین دولتمردان آمریکایی باشیم.

فاطمه نوروزی

پربیننده ترین خبرها