العالم - لبنان
تظاهرات لبنان که در اعتراض به اوضاع بد اقتصادی از بیست و پنجم مهرماه آغاز شده، وارد چهارمین ماه شده و از هفتم آبان ماه که «سعد الحریری» نخستوزیر با ادامه اعتراضها استعفا کرد، هنوز دولت جدید شکل نگرفته است.
هرچند رفته رفته اعتراضات کمتر شد اما از هفته گذشته (هفته اول ژانویه) دوباره بیروت ناآرام شده و دهها نفر بازداشت شدهاند. دیروز (جمعه) بار دیگر با تجمع در برابر بانک مرکزی لبنان در بیروت اقدام به پرتاب «کوکتل مولوتف» کردند.
هفته گذشته رسانههای لبنانی اعلام کردند، نهایتا تا جمعه (دیروز) تشکیل دولت جدید به نخستوزیر «حسان دیاب» اعلام خواهد شد اما این موضوع عملی نشد.
روزنامه «الجمهوریه» لبنان در گزارشی به همین امر پرداخت و نوشت، موانعی در این مسیر پیش آمده که عبور از آنها ساده نیست.
این روزنامه در ادامه موانع مذکور را به شرح زیر اعلام کرد:
اختلاف بر سر تعداد وزرا در دولت و بازگشت به گزینه تشکیل دولتی متشکل از ۲۴ وزیر؛ این در حالی است که دیاب بر دولتی متشکل از ۱۸ وزیر اصرار دارد.
اختلاف بر سر برخی اسامی
اختلاف بر سر ادغام وزارتخانهها
سهم حزب «التیّار الوطنیّ الحرّ» (جریان آزاد ملی) و اصرار بر هفت کرسی وزارتی
اختلاف بر سر جایگاه معاون نخستوزیر
اختلاف بر سر وزارت اقتصادی و عدم تصمیمگیری نهایی بر سر اینکه به چه کسی واگذار شود
اختلاف بر سر هر پست وزارتی که قرار است که «ایمن حداد» و «امل حداد» رئیس پیشین اتحادیه وکلا واگذار شود
مخالف جریان «المرده» با این موضوع که به التیار الوطنی یک سوم تعیینکننده در دولت واگذار شود. المرده همچنین اصرار دارد به عنوان دومین فراکسیون مسیحی در پارلمان، دو وزیر در دولت داشته باشد.
اعتراض مسیحیان کاتولیک بر برخوردار بودن تنها یک کرسی در دولت آینده
اعتراض «طلال ارسلان» رئیس حزب «الدیموقراطی اللبنانی». روزنامه «الاخبار» در این باره نوشت، حزبالله با تبادل دو کرسی وزارت صنعت و امور اجتماعی ، این گره را با طلال ارسلان حل کرده است وحزبالله قرار است به جای وزارت صنعت وزارت امور اجتماعی را در دست داشته باشد.
طرح مجدد حضور حزب «السوری القومی الاجتماعی» در دولت.
فارس