اشغالگری جدید در کرانه باختری به معنای محال بودن 'صلح عربی' با اسرائیل است

اشغالگری جدید در کرانه باختری به معنای محال بودن 'صلح عربی' با اسرائیل است
شنبه 27 ارديبهشت 1399 - 09:31

یکی از سران سازمان آزادی‌بخش فلسطین به رژیم صهیونیستی هشدار داد، طرح اشغالگری تل‌آویو در کرانه باختری موسوم به طرح 'الحاق' نه تنها صلح با فلسطین بلکه صلح با کشورهای عربی را محال می‌کند.

العالم - فلسطین اشغالی

«صائب عریقات» دبیر کل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین به رژیم صهیونیستی هشدار داد که اجرای طرح اشغالگری جدید این رژیم در کرانه باختری به معنای محال بودن صلح فلسطین با اسرائیل بلکه صلح کشورهای عربی با این رژیم خواهد بود.

عریقات در توییتی نوشت: تصمیم الحاق [بخشی از کرانه باختری به اراضی اشغالی] یک چیز است؛ محال بودن تحقق صلح میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها و همچنین ممکن نبودن صلح بین کشورهای عربی و اسرائیل.

اشاره عریقات، به طرح صلح عربی (به ابتکار عربستان سعودی) است که ریاض آن را در سال ۲۰۰۲ در نشست سالانه سران عرب در بیروت مطرح کرد و بر اساس آن اگر رژیم صهیونیستی تشکیل دولت فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی و خروج از جولان اشغالی (سوریه) را بپذیرد، کشورهای عربی موجودیت این رژیم را به رسمیت خواهند شناخت.

این مقام فلسطینی به سخنان اخیر «عبدالله دوم» شاه اردن در گفت‌وگو با نشریه اشپیگل آلمان اشاره کرد و گفت: «هر کس در این حرف من شک دارد، سخنان عبدالله دوم بن حسین را بخوبی بخواند».

عبدالله دوم با بیان اینکه «الان که همه جهان با ویروس کرونا درگیر هستند... باید این پرسش را مطرح کرد که آیا، اکنون زمان مناسبی برای انحلال یک دولت است یا خیر» گفت: «رهبران [سیاسی] که ندای راهکار تک دولتی سر می‌دهند، از تبعات آن اطلاعی ندارند. اگر تشکیلات خودگردان فلسطین از بین برود، چه اتفاقی رخ خواهد؟ قطعا شاهد هرج‌ومرج و افراطی‌گری بیشتر در منطقه خواهیم بود».

عبدالله دوم خاطر نشان کرد: «اگر اسرائیل، عملا، بخش‌هایی از کرانه باختری را [به اراضی اشغالی] الحاق کند، باعث برخوردی بزرگ با پادشاهی اردن هاشمی خواهد شد.»

اشاره عبدالله دوم به انحلال یک دولت، اشاره به راهکار دو دولتی برای حل منازعه رژیم صهیونیستی با فلسطین است. راهکار دو دولتی راه‌حلی است که مورد حمایت سازمان ملل متحد و کشورهای زیادی قرار دارد و از زمان کنفرانس مادرید در سال ۱۹۹۱ و پیمان‌های اسلو در سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۵ میان سازمان آزادی بخش فلسطین و رژیم صهیونیستی مطرح شده است هر چند که گروه‌های مقاومت فلسطین آن را قبول ندارند و رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسند.

فارس

پربیننده ترین خبرها