سزار سوری برای مواجهه با سزار آمریکایی

سزار سوری برای مواجهه با سزار آمریکایی
پنج‌شنبه 29 خرداد 1399 - 21:55

سزار آمریکایی متولد شد و تولدش به تیترهای اصلی روزنامه‌ها و مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری ایستگاه‌های تلویزیونی تبدیل شده است. اما سرانجام آن چه می‌شود؟

العالم- در گوشی

با توجه به جنجال رسانه‌ها و پروپاگاندای پیش و پس از تولد سزار، هر ناظر و مخاطبی می‌تواند به خوبی درک کند که چگونه رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای سعی داشته‌اند وحشت و ترس ناشی از تاثیرات این نوزاد تازه متولد شده را در میان شهروندان سوری ایجاد کنند.

منکر تاثیرات منفی این قانون بر معیشت و اقتصاد سوریه و شهروندان سوری، که از یک دهه پیش با جنگ جهانی دست و پنجه نرم می‌کنند، نیستیم ولی می‌خواهیم درباره راهکارهای جدیدی که سوریه می‌تواند از آن طریق، این تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا را دور بزند و یا حداقل از تاثیرات آن بر زندگی شهروندان بکاهد، سخن بگوییم. آیا دمشق راه‌ها و راهکارهایی دارد که از آن طریق بتواند مانع از فروپاشی کامل اقتصادش و یا ناتوانی سیاسی شود؟

شاید پاسخ این سوال را از زبان همپیمانان و دوستان سوریه، که آن را طی سال‌های جنگ علیه تروریسم غربی، عربی و صهیونیستی رها نکرده‌اند، شنید که تأکید دارند سوریه بایستی برای خروج از این بحران اقتصادی به خودش تکیه کند یعنی قانون داخلی "سزار" را فعال کند و از این طریق، تمام عرصه‌ها و محورهایی که می‌توانند به سوریه برای مقاومت در مقابل "سزار آمریکایی" کمک کند، باز می‌شوند. در واقع، دولت سوریه از طریق کلید زدن طرح مبارزه با فساد، محاکمه مفسدان و دلالان ارز و بازارهای مالی، راهکارهای اقتصادی را به صورت تدریجی نشانه‌گذاری و سپس روی سیاست اقتصادی در بخش‌های کشاورزی و صنعت ملی تمرکز می‌کند. همچنانکه "حسین عرنوس" نخست‌وزیر سوریه تأکید کرد، دولت سوریه برنامه‌ای جامع برای توسعه کشاورزی و گسترش صنایع کشاورزی و مواد غذایی تدوین می‌کند که این امر توانایی شهروندان سوریه را در تحمل محاصره ناعادلانه و مقاومت در برابر سیاست آمریکا برای گرسنه نگه‌داشتن ملت‌های مقاوم تقویت می‌کند.

درباره نبرد همپیمانان دوشادوش دمشق می‌گوییم که تمامی همپیمانان دمشق حمایت‌شان از این نظام را در این جنگ ظالمانه اقتصادی اعلام کردند. صریح‌‌ترین و قاطعانه‌ترین موضع را ایران اتخاذ کرده است. تهران در همان روز تولد سزار آمریکایی، هیئت کمیته روابط اقتصادی ایران با سوریه و عراق عازم دمشق شد و در دیدار با حسین عرنوس، نخست‌وزیر به بحث و بررسی درباره گام‌های لازم برای تقویت همکاری اقتصادی جهت رویارویی با تحریم‌ها و "قانون سزار"، که ملت سوریه را هدف گرفته، پرداخته شد. هیئت ایرانی در این دیدار تأکید کرد که هدف از این سفر اعلام حمایت اقتصادی از سوریه است.

سفر هیئت ایرانی جدیت ایران را که خودش نیز از محاصره و تحریم ظالمانه آمریکایی‌ها رنج می‌برد، در حمایت از سوریه در جنگ اقتصادی‌اش مورد تأکید قرار داد."سید حسن نصرالله" دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز تأکید کرده است که همپیمانان سوریه هرگز آن را در این جنگ تنها نخواهند گذاشت و اجازه نمی‌دهند این جنگ اقتصادی، سوریه را سرنگون کند.

روسیه که از سوریه در جنگ نظامی و اقتصادی‌اش حمایت می‌کند، بنا به ملاحظات شخصی و یا سیاسی نمی‌تواند سوریه را در این جنگ آمریکا تنها بگذارد.

همانطور که جنگ تجاری و اقتصادی شعله‌ور شده میان چین و آمریکا فرصتی را برای سوریه ایجاد کرد تا با جلب سرمایه‌‌گذاری‌های بزرگ به این کشور، سطح معیشتی و اقتصادی شهروندان را ارتقا دهد. چین نیز امروز قطب بزرگ اقتصادی شده است که آمریکا را دچار ارعاب کرده است. در واقع، سیاست گرایش به شرق درهای تعامل تجاری و اقتصادی با کشورهای شرقی را مقابل سوریه گشوده است.

سزار آمریکایی تدوین شد تا واشنگتن به اهدافی که از همان آغاز جنگ مستقیم در سوریه ترسیم کرده است دست یابد؛ اهدافی از جمله ساقط کردن نظام سوریه و روی کار آمدن دولتی بی‌اراده همچون بیشتر رژیم‌های عربی دست‌نشانده، و یا سست کردن اراده مقاوم سوری‌ها و نیز تسلیم کردن آنها به خواست‌ها و دیکته‌های غربی. ولی سزار سوری گذرگاه‌ها و دروازه‌هایی را بر روی سوریه خواهد گشود تا بتواند فعالیت‌های تجاری و اقتصادی خود را بدون تکیه به غرب و پیچیدگی‌های تعامل با آن، گسترش دهد.

پربیننده ترین خبرها